Probuzené peklo přehled

Probuzené peklo https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124557/probuzene-peklo-124557.jpg 3 49 49

Cybrain série

< 4. díl

Trosky Cybrainu vydávají svá tajemství. Biologicko-kybernetické univerzum samovolně získává vlastní identitu a hlavně nestojí o jakoukoliv záchranu. Naopak se mění v něco, co se chystá ohrozit reálný svět. Poslední dobrodružství Grega Honberga tak přerůstá ve zběsilou kyberfantasy plnou magie, nepřirozených jevů a neživočišných bytostí, pro které je lidstvo pouze odrazovým můstkem k vyšším cílům. K cílům, ve kterých s lidmi není počítáno... ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Probuzené peklo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

kap66
16.06.2022 2 z 5

Vytvořit hrdinu, kterého si čtenářka kap66 oblíbí, protože je to - myslím ten hrdina, i když ona snad taky :-) - člověk oplývající rozumem i citem a stojící na správné straně, tak to má být. Pak ho v posledním dílu degradovat na vola bez špetky zodpovědnosti, vrhajícího se přes varovné signály do průšvihů, ze kterých ho musí tahat – opakovaně – ženská, tak to být nemá. To je risk a hazard se čtenářčinou láskou k samotnému autorovi. A když bude chtít čtenářka získat pocit, že autor na začátku vůbec netušil, jak to ukončí, a říkal si, že ho určitě něco geniálního napadne až na poslední chvíli (a to se fakt většinou nestává), stane se čtenářka radši divačkou a pustí si nějaký skoronekonečný seriál. A to by byla prohra, pane H., a dovedl byste mě k ní vy, proto se na vás zlobím.

babystar
08.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Teď mě pan Heteša fakt naštval. Takový konec nekonec!!!! Kde je nějaké vítězství dobra nad zlem? Greg se totiž tvrdohlavě snaží zachránit, co (kdo) se dá, ale nějak se mu to nedaří. Proti magii nemá šanci.....?!


Maud22
01.06.2021 3 z 5

Už mohli být všichni zpátky, Cybrain mohl být odepsán, ale Greg ví, že Cybrain je nebezpečný, resp. to, co se v něm probouzí. A tak se vrátí s dvěma parťáky a s plánem ovládnout Cybrain - strachem.... Greg ustavuje prezidentský režim s totalitním nádechem... Ovšem do ovládnutí tamějších struktur má daleko. Putování zničeným cybrainovským prostorem je spojeno s popisem místních organismů, softwarových řetězců nejrůznějších podob a funkcí a zpravidla hodně nebezpečných. Vtipná je personifikace sledovacích zařízení ve skladu zbraní - "... čidla a kamery měly radost, že těžká nuda skončila, zíraly a vyhodnocovaly... informace od velice aktivních udavačských kamer." Ten otevřený konec mi až tak nevadí a jen doufám, že to fakt nevylezlo ven. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Zase si jim zapomněl říct o toho Hellboye nebo Vetřelce.


To, že nejsou inteligentní, neznamená, že nemají hlad.


Nemůžete přece chtít jít někam, odkud se ještě nikdo nevrátil.


Kniha Probuzené peklo v seznamech

v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x