Hořící kříž přehled

Hořící kříž https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405465/mid_horici-kriz-pFG-405465.png 4 213 213

Cizinka / Outlander série

< 5. díl >

Píše se rok 1771 a válka je na spadnutí. Manželka Jamieho to tvrdí také. A Jamie jí chtě nechtě musí věřit, neboť jeho žena ví to, co mohou znát jen cestovatelé časem. Claire se narodila v roce 1918 a během druhé světové války pracovala jako sestra a jako Cizinka putovala drsnou skotskou vysočinou. Anglická dáma se ocitla na místě, kde by žádná lady v roce 1743 neměla být. Jedinými Angličany ve Skotsku totiž tehdy byli pouze vojáci armády krále Jiřího. Claire – manželka, matka a sestra – je stále Cizinkou, putující časem, a jejím jediným záchytným bodem je láska k milovanému Jamiemu. Její znalost budoucnosti už Jamiemu několikrát pomohla, ale uvrhla ho i do mnoha nebezpečí. A revoluce se blíží... Shoří jejich životy jako papír, nebo budou dál plát jak velký oheň?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

The Fiery Cross , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hořící kříž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Carol1122
17.09.2023 5 z 5

Zatím mi tento díl přišel nejslabší oproti předchozím pěti, ale i tak autorce smekám:) Vykreslit detailně situace a charaktery postav je opravdu skvělá práce. Mrzelo mě, že tolik akce již nebylo, prostředí Ameriky už není tolik zajímavé jako Skotsko a chvílemi mi chyběl i děj z přítomnosti. Těším se na další díly, už jen 4 rozsáhlé díly:))

Fzuzik
27.05.2023 3 z 5

Musím říci, že do čtení se mi opravdu nechtělo. Ostatní mě strašili, jak je tento díl nudný a vleče se. Byla jsem mile překvapená. Děj měl vcelku spád a obávaný popis válečného konfliktu se nenaplnil.

Co mi ale velmi drásalo nervy bylo jak autorka vyobrazila Briannu jako domácí puťku.
Jamie a Roger zde jsou za nadržené Alfa samce a Claire a Brianna za vždy povolné ženušky.


Ludus75
04.03.2023

Myslím si, ze čtenáře, kteří se dostali až k této knize, nemůže překvapit autorčin popisný styl vyprávění a nějaká ta stránka navíc. Mně tato kniha mile překvapila vtipnými pasážemi, na několika místech jsem se zasmála opravdu nahlas, i když na jiných mi naopak tekly slzy. Celkově na mě tento díl působil optimističtěji než ty předchozí. Velký prostor tentokrát dostala Claire, baví mě číst o jejích léčebných postupech, určování diagnóz, používání bylin a zachraňování ztracených případů. Takovou lékařku bych potřebovala také! Trochu mi bylo líto Rogera, na tom se autorka pěkně vyřádila už v předchozím díle a pokračovalo to i tady, tak snad v dalším už si černého Petra vytáhne někdo jiný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Přežila jsem válku a o mnohé přišla. Vím, co za boj stojí a co ne. Se ctí a statečností se člověk už rodí, a pro ně je muž ochoten zabíjet nebo také zemřít. To je důvod, proč mají ženy široké boky; ta nádoba z kostí pojme i muže stejně jako jeho dítě. Život muže vytryskne z kostí ženy a její krví je pokřtěn. A jen pro samotnou lásku budu znovu procházet ohněm.


Kniha Hořící kříž v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených350x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených20x
v Knihotéce237x
v Chystám se číst118x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech5x