Splynutí přehled

Splynutí
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236930/bmid_splynuti-236930.jpg 4 152 152

Čistý série

< 2. díl >

Když se Partridgovi, Pressii a jejich přátelům podařilo uniknout ze spárů Speciálních jednotek, dobře věděli, že zdaleka nemají vyhráno. Jejich protivník sice utrpěl pár šrámů, ale jeho síla a odhodlání zůstaly nezlomené. Pokud jej mají porazit, bude je to něco stát. Partridge zatím přežívá v úkrytech a snaží se připravit podrobné plány Dómu a cestu, kudy by mohli proniknout dovnitř. Lyda se učí, jak přežít v neznámém světě plném netušených nebezpečí. El Capitan dává dohromady armádu, se kterou by mohl jednoho dne Dóm dobýt. Bradwell zkoumá černé skříňky, které objevili v sutinách vyhořelé farmy a které podle všeho skrývají klíč k pravdě o minulosti a o tom, co se s jejich světem skutečně stalo. A Pressia touží ze všeho nejvíc po klidu, lásce, rodině – po obyčejných věcech, o které ji Exploze nenávratně připravily. A pak se najednou objeví tajemná dívka Wilda, která přináší vzkaz z Dómu: „Vraťte nám našeho syna, jinak zabijeme rukojmí.“ A první mrtví jasně dokazují, že jsou tato slova míněna zcela vážně. Partridge dobře ví, že to on je tím synem, jehož žádají zpět, ale také je mu jasné, že víc než o něj jim jde o obsah zkumavek, které dostal od své matky. Ty totiž skrývají důležitou složku léku na nemoc, na niž pomalu umírá jeho otec i další obyvatelé Dómu. Aby ochránil nevinné, rozhodne se uposlechnout, i když se svým návratem vystavuje smrtelnému nebezpečí. To ale koneckonců hrozí i venku, protože Dóm má své cíle, a těch se jen tak nevzdá…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Splynutí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

marina4088
07.07.2020 5 z 5

Druhý díl ze série a za mě nejlepší kniha z této trilogie. Ve druhé knize bylo vše, co jste mohli chtít. Napětí, setkání se s mamkou, nalezení ztraceného bratra, pak následně ztráta těch, co jste našli. Pak tu konečně začíná rozkvétat vztah mezi Presií a Bradwellem, Patridge a Presia se dozvídají, že jsou nevlastními sourozenci a spoustu dalších věcí. Tenhle díl je za mě nejpovedenější, nejmíň odbytý díl a čtení mě bavilo. Ikdyž některé náhody, co se tam děli snad nelze ani nazývat nahodami.. Musí se ale uznat, že anotace stojí za prd..

denniys
22.12.2018 3 z 5

No,bylo to sice o chlup lepší než předchozí díl,jenže to pořád není ono..podobných knih je kvanta,roztrhl se s nimi pytel,a v jejich konkurenci tahle série zatím ztrácí..možná,že kdybych neměla zvyk dočíst každou knihu a sérii až do konce,poslední díl bych ani neotevírala..


Sarah11
02.04.2018 3 z 5

Po rozčarování z prvního dílu se mi do toho vůbec nechtělo. Po prvních pár kapitolách tento pocit přetrvával, ale když jsem se teď konečně prokousala až na konec, musím říct, že je určitě oproti prvnímu dílu vidět posun. Našlo se plno pasáží, které mě vážně bavily, ubylo momentů, nad kterými jsem musela kroutit očima (Nebo už jsem si zvykla?) i postavy dospěly, takže už jsem neměla každou chvíli chuť jim zakroutit krkem, ale stejně tam všech vyjmenovaných neduhů bylo na můj vkus až moc. Pokud sérii po prvním díle nevyhodíte z okna a dáte jí šanci, věřím, že v ní jde najít jistá krása, třeba i v takové té syrovosti, která se v YA knihách moc nevidí, ale za mě je to pořád spíše zklamání. A to ještě opomíjím taková typická klišé, například že hlavní hrdinka někam doběhne přesně na minutu, nebo že si jiný hrdina párkrát jako malý zkoušel létání na leteckém simulátoru a pak bez problému odpilotuje vzducholoď, kterou viděl poprvé v životě, tisíce kilometrů daleko přes oceán.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (16. - 22. 1.)

15.01.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Splynutí v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených239x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených10x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst155x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech5x