Chamtivost přehled

Chamtivost https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459518/bmid_chamtivost-EGq-459518.png 4 136 136

Konec chamtivosti!“ volají demonstranti. „Smrt kapitalismu!“ Lidé po celém světě vycházejí do ulic. Protestují proti úsporným balíčkům, masové nezaměstnanosti a hladu – následkům nové ekonomické krize, která ohrožuje firmy, banky i celé státy. Dochází k eskalaci vnitrostátních i mezinárodních konfliktů. Ze situace těží jen hrstka nejbohatších. Řešení má přinést mimořádný summit v Berlíně. Proslulý nositel Nobelovy ceny Herbert Thompson se na něm chystá pronést řeč, která by mohla změnit svět: údajně totiž objevil vzorec, který zaručí blahobyt pro všechny. K tomu ale nedojde. Thompson a jeho asistent umírají při autonehodě – ta má ale svědka, který se rychle stává součástí nebezpečné hry.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Gier , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chamtivost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Jack Bauer
22.04.2024 4 z 5

Kniha mě chytla i přes slabé komentáře hned od začátku, ani chvíli jsem se nenudil. Jen nemám rád téma demonstrací, revolucí apod.

kikies
11.04.2024 3 z 5

Zajímavé téma a skvělá myšlenka. Bohužel se ale čtenář při čtení (obzvláště pokud není z oboru) moc zamotává do terminologie a teorií, kterým nerozumí, a navzdory počáteční touze se zorientovat se nakonec vzdává a po zbytek děje pouští informace jedním uchem dovnitř a druhým ven. Čímž pravděpodobně přichází o zásadní kus celého toho kouzla. Snažila jsem se, líbilo se mi to, ale v zásadě jsem to byla schopná vnímat jen povrchově a povrchně.


brabofka
15.02.2024 3 z 5

Ekonomický thriller. Příběh se rozjíždí pomalu, také trochu vinou množství postav. Zhruba uprostřed se děj rozbíhá, a začíná odsýpat. Konec se místo grandiózního finále začne opět topit v moři postav a ještě všech ekonomických frází a vysvětlení. Za mě slabší. Další knihy autora ani zkoušet nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chamtivost v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených181x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených5x
v Knihotéce185x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x