Cesty osudu přehled

Cesty osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480126/mid_cesty-osudu-Fw6-480126.jpeg 5 49 49

Grandhotel Schwarzenberg série

1. díl >

V exkluzivním lázeňském městečku v bavorských Alpách, plném honosných vil a vznešené mezinárodní klientely, se dívka z nižších vrstev Anna Gmeinerová zamiluje do Michaela. Oba touží po lepším životě, a tak se Michael rozhodne hledat štěstí ve světě a pro Annu se později vrátit. Jejich láska je však vystavena těžké zkoušce a Anna musí v mondénním městečku bojovat nejen o svou čest, ale také o místo mezi místní smetánkou a bohatými lázeňskými hosty z celého světa. Fascinující příběh odehrávající se uprostřed úchvatné alpské přírody... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Der Weg des Schicksals , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesty osudu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Evaho73
21.05.2024 5 z 5

Román "Cesty osudu" je prvý diel rodinnej ságy, ktorý sa odohráva v bavorských Alpách v roku 1905. V centre príbehu je mladá Anna Gmeiner, ktorá sa zamiluje do soľníka Michaela a spolu musia čeliť rôznym prekážkam.
Román je pútavý a strhujúci aj vďaka autorkinej  schopnosti majstrovsky vykresliť životy svojich postáv, s ktorými sa dá rýchlo stotožniť.
Autorka tiež používa bohatý jazyk a pútavé opisy, ktoré prebúdzajú predstavivosť čitateľa. Atmosféra bavorských Álp je vykreslená s láskou a detailmi, vďaka čomu som cítila, akoby som bola súčasťou príbehu.
Román skúma dôležité témy lásky, straty a nádeje, ktorými dokáže inšpirovať a prebudiť vieru v silu ľudského ducha.
Ak hľadáte strhujúci príbeh, ktorý vás prenesie do iného času a miesta, potom je táto kniha pre vás tou správnou voľbou.
Osobne sa už teším na ďalší diel.

85098211
11.02.2024 5 z 5

(možné drobné spoilery)
Neměla jsem vůbec žádná očekávání, pokud jde o tuto knihu. A možná i z tohoto důvodu jsem byla opravdu mile překvapená? Přestože autorka nejde do hloubky, pokud jde o vykreslení jednotlivých postav, jedná se o příjemné, i když zároveň neveselé čtení. Příběh Anny Gmeinerové, které osud do vínku nadělil velkou porci neštěstí, mne nejen zaujal, ale doslova vzal za srdce. Říkala jsem si, že to snad ani není možné, aby někdo měl takovou smůlu jako ona. Anna je sympatická žena, která v hodně mladém věku zůstane na světě úplně sama, protože její bratr a později také otec zahynou za tragických okolností, přičemž matka je mrtvá již delší dobu. Předtím se sice zamiluje do Michaela Schwarzenberga, toho si ovšem nesmí vzít, protože si to nepřeje její otec. Její milý se tedy rozhodne vydat se do světa, kde si chce vydělat tolik potřebné peníze, vrátit se a Annu pojmout za manželku. K tomu ovšem nedojde, protože Michael zůstane pryč mnohem déle, než plánoval. Mezitím se Annin život od základu změní - a aby těch pohrom nebylo málo, přihodí se jí něco strašného...
Kniha je neskutečně čtivá, proto jsem ji jen těžko odkládala. Hodnotím tedy plným počtem a jsem opravdu hodně zvědavá na pokračování ;-).


angelika29
28.01.2024 5 z 5

Tak tuto knihu jsem přečetla na jeden zátah. Velmi napínavé i romantické. Psané velmi čtivě, téměř se nadá od knihy odtrhnout. Všem skutečně moc doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesty osudu v seznamech

v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech4x