Cesty osudu

Cesty osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480126/mid_cesty-osudu-Fw6-480126.jpeg 5 47 18

Grandhotel Schwarzenberg série

1. díl >

V exkluzivním lázeňském městečku v bavorských Alpách, plném honosných vil a vznešené mezinárodní klientely, se dívka z nižších vrstev Anna Gmeinerová zamiluje do Michaela. Oba touží po lepším životě, a tak se Michael rozhodne hledat štěstí ve světě a pro Annu se později vrátit. Jejich láska je však vystavena těžké zkoušce a Anna musí v mondénním městečku bojovat nejen o svou čest, ale také o místo mezi místní smetánkou a bohatými lázeňskými hosty z celého světa. Fascinující příběh odehrávající se uprostřed úchvatné alpské přírody... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Der Weg des Schicksals , 2020


více info...

Přidat komentář

85098211
11.02.2024 5 z 5

(možné drobné spoilery)
Neměla jsem vůbec žádná očekávání, pokud jde o tuto knihu. A možná i z tohoto důvodu jsem byla opravdu mile překvapená? Přestože autorka nejde do hloubky, pokud jde o vykreslení jednotlivých postav, jedná se o příjemné, i když zároveň neveselé čtení. Příběh Anny Gmeinerové, které osud do vínku nadělil velkou porci neštěstí, mne nejen zaujal, ale doslova vzal za srdce. Říkala jsem si, že to snad ani není možné, aby někdo měl takovou smůlu jako ona. Anna je sympatická žena, která v hodně mladém věku zůstane na světě úplně sama, protože její bratr a později také otec zahynou za tragických okolností, přičemž matka je mrtvá již delší dobu. Předtím se sice zamiluje do Michaela Schwarzenberga, toho si ovšem nesmí vzít, protože si to nepřeje její otec. Její milý se tedy rozhodne vydat se do světa, kde si chce vydělat tolik potřebné peníze, vrátit se a Annu pojmout za manželku. K tomu ovšem nedojde, protože Michael zůstane pryč mnohem déle, než plánoval. Mezitím se Annin život od základu změní - a aby těch pohrom nebylo málo, přihodí se jí něco strašného...
Kniha je neskutečně čtivá, proto jsem ji jen těžko odkládala. Hodnotím tedy plným počtem a jsem opravdu hodně zvědavá na pokračování ;-).

angelika29
28.01.2024 5 z 5

Tak tuto knihu jsem přečetla na jeden zátah. Velmi napínavé i romantické. Psané velmi čtivě, téměř se nadá od knihy odtrhnout. Všem skutečně moc doporučuji.


Ivanule
23.10.2023 4 z 5

Poslední dobou si opravdu vybírám jakto tak vypadá knihy ze sérií a ještě k tomu jsou většinou vždy zasazeny do začátku 20.století a ještě v Německu:) Ale to vůbec nevadí, tyto romány mě baví a i tento není vyjímka, děj rychle plyne, a už se těším na pokračování

Katerina015
07.08.2023 5 z 5

Mám moc ráda tento typ historických rodinných ság... Moc se těším na další pokračování....

Kanimůra2
24.05.2023 2 z 5

Úplně se stydím psát hodnocení. Spíš kritiku. Já jsem asi četla jinou knížku než ostatní čtenáři. Já jsem to v polovině vzdala. Ne.

knihovniceS
17.04.2023 4 z 5

série Grandhotel Schwarzenberg - 1. díl Cesty osudu
Příběh chudé dívky Anny začíná v roce 1905 v bavorském lázeňském městě. Anna vyrůstá s otcem, když se zamiluje, její snoubenec odjede do zámoří. Děvče má smůlu, otec zahyne, Anna zůstane sama, když dojde k dalšímu neštěstí. Nebudu prozrazovat děj, který je smutný. Časem se provdá a její osud se začíná měnit k lepšímu. Příběh se odvíjí rychle a je napínavý ... Dávám 4 hvězdy a doporučuji

4xbabča
24.03.2023 5 z 5

Moc krásný romantický příběh o krásné Anně a Michaelovi, jejich lásce i odloučení a po dlouhé době shledání v krásném prostředí alpské přírody.

ivousekk
11.10.2022 5 z 5

Vyborne, velice ctive = zhltnuto za jeden den. Nejen, ze se to cetlo samo, ale jeste jsem se dozvedela par zajimavych veci o tehdejsim zivote. A objevila kouzelne mestecko, ktere i dnes laka k navsteve. Hned jdu na dalsi dil.

Maky806
28.09.2022 5 z 5

Krásný příběh, přečtený jedním dechem. Hned jdu na druhý díl.

katallinka
04.07.2022 4 z 5

Mám moc ráda rodinné ságy a i tato se velmi povedla. Zajímavé prostředí a sympatické postavy. Jediné, co ubírá jednu hvězdičku je poměrně rychlý spád události bez nějakých hlubších emocí, i když některé zvraty jsou poměrně drsné a postavy to nemají vůbec jednoduché. Těším se na další díl!

Szilvia1
25.06.2022 5 z 5

První díl rodinné ságy začíná,když se Annu potká nejprv neštěstí ale i štěstí v podobě manžela a dítěte,ale ne s jejím milovaným snoubencem.nakonec se střetnou,ale to už je druhý příběh.Autorka píše pěkně,příběh je poutavý,nezachází moc do detailu,ale je to zaujímavý začátek.Jdu na druhý díl,doufám,že i ten bude zaujímavý.

cérka
09.05.2022 5 z 5

Pět hvězdiček dnes mluví za mě. To se tak dobře četlo! Najednou bylo kniha i půlnoc za mnou, prostě jsem to musela dočíst :). Skvělý začátek poutavé ságy.
Asi bych mohla vytknout časově skoky, ale to jen ze sobeckých důvodů (prostě to mohlo být klidně delší) :).

mysanda20
23.01.2022 5 z 5

Tak tohle je po dlouhé době knížka od které jsem se nemohla odtrhnout,líbily se mi osudy hrdinů i když místy to bylo smutné,ale konec mě moc potěšil a jdu hned na druhý díl

tittanie
14.12.2021

Ze začátku mi trochu trvalo než jsem se začetla, ale knihu jsem potom přečetla víceméně za den. Kniha nebyla špatná, ale myslím, že jsem četla i lepší, ale zase je to první díl série, no na rozjezd to asi špatné není. Uvidím jestli se pustím do dalšího dílu.

josska
08.12.2021 5 z 5

Kniha se pěkně četla a moc mě bavila,mělo to děj,místy smutný,zamilovaný,napínavý,moc se těším na další díl,jak to vše bude pokračovat,první díl skončil zajímavě.....

alnahu
01.12.2021 4 z 5

První díl této rodinné ságy se odehrává na počátku devatenáctého století je zasazen do krásné alpské přírody.Hlavní hrdinka je dívka Anna z nižší společenské vrstvy, která po té co ji opustí snoubence,nastoupí jako služebná na místním hradě. Anna je mladá a hezká a proto je pro zetě místního majitele snadnou kořistí.Tak jak to dříve bývalo nedočkala se žádného zastání a musí opustit své zaměstnání,která dělala s láskou a také odejít do ústraní a navíc zjistí,že je těhotná,což její situaci ještě zhorší.Kniha se četla dobře a má pěknou obálku.

Zuzulinka
28.11.2021 5 z 5

Krásná kniha. Poutavě napsáno. Zajímavé prostředí a časová osa. Moc se mi kniha líbila! Doporučuji!

bábuška
26.10.2021 4 z 5

Začátek dvacátého století. Na jedné straně zbohatlické rodiny, na straně druhé ti, kteří jsou určeni k tomu, aby sloužili a práva nemají naprosto žádná. To je osud, osiřelé Anny, která po krutém znásilnění nemá žádné zastání, naopak vše se zdá že bude zameteno pod koberec. Moc peněz dokáže narychlo Annu provdat za mladíka, kterému je slíbený rychlý postup v zaměstnání. Tím končí první díl slibované ságy osudů obyvatel alpského romantického městečka.