Návrat

Návrat https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478043/bmid_navrat-cK5-478043.png 5 41 17

Grandhotel Schwarzenberg série

< 2. díl >

Bad Reichenhall, 1911. Michael Schwarzenberg se vrací do Bad Reichenhallu jako bohatý muž. I když se Anna provdala za jiného muže a je matkou syna, jsou ti dva k sobě stále přitahováni. Michael chce o svou pravou a jedinou lásku bojovat. U Anny je ale ve hře mnohem víc. Bude-li se řídit svým srdcem, může navždy ztratit syna. Je ale ochotna žít po zbytek svého života ve lži?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Rückkehr nach Bad Reichenhall , 2020


více info...

Přidat komentář

angelika29
28.01.2024 5 z 5

Druhý díl jsem přečetla za dva večery. Opět napínavé. Rodinná sága se všemi nástrahami života. Je to fakt velice pěkně napsaná sága. Všem doporučuji.

Ivanule
28.10.2023 4 z 5

Tentokrát se vracíme do pokračování, kdy se do městečka vrací Michael a otevírá svůj hotel. Anna mi přišlo,že až moc rychle otočila,a Leo se choval no jako největší...,na druhou stranu, byl ukřivděný,tak ho zase chápu,ale odepírat své bývalé manželce právo je teda pěkně hnusné....A rovnou se vrhnu na další díl


Katerina015
16.08.2023 4 z 5

Další pokračování v životech našich hrdinů... a já se jdu pustit hned do 3.dilu :-).

Siege03
24.04.2023 5 z 5

Druhý díl opět nezklamal.Akorat bych vytkla, zrychlení vztahu Anna,Leonhard,Michael.Od jednoho k druhému.Mohlo byt více rozepsáno.Ale jinak výborná, doporučuji

knihovniceS
19.04.2023 5 z 5

série Grandhotel Schwarzenberg 2.díl Návrat
Příběh Anny pokračuje v letech 1911 1927 stále v bavorském lázeňském městě. Anna prožívá slasti i strasti, je vdaná za Leonharda , má syna. Milovaný Michael se vrátí ze zámoří ... Děj ubíhá rychle, Anna se rozvede vdá se za Michaela, má další děti, je válka a manžel je povolán na frontu ... Dál neprozradím, doporučuji a dávám 5 hvězd.

4xbabča
24.03.2023 5 z 5

Pokračování příběhu, kdy se po řadě let vrátí Michael a po mnoha problémech, které jejich příběh komplikují, nakonec jsou s Annou spolu. Krásné čtení, kde je láska, spousta nástrah a intrik, to vše v prostředí krásné horské přírody.

ivousekk
14.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl je pořád fajn, ale přece jen o level slabší. Hlavně změna z Anna a Leonhard na Anna a Michael mi přišla extra rychlá a v příběhu celkem hodně zrychlená a současně odbitá. Anulace, nový svatba, dítě, šup, šup, hotovo. Pak už se příběh vrátil do svého tempa a bylo to lepší. Výborný je slovníček na konci, kde jsou informace o lidech, událost a hlavně místech, které se v knize objevují. Každopádně jdu rovnou na třetí díl.

Maky806
29.09.2022 5 z 5

Přečteno za dva dny. I slza ukápla, hned se vrhám na třetí díl.

katallinka
02.09.2022 4 z 5

Velmi povedené pokračování. Neustále se něco děje, navíc osud si s hlavními hrdiny nepěkně hraje a klade jim stále nějaké překážky.

cérka
28.06.2022 4 z 5

Čtivé pokračování z prostředí bavorských lázní, tentokráte z období kolem a během první světové války.
Jsem autorce nesmírně vděčná, že se ve vyprávění i nadále věnuje hlavně Anně. Příběh tak velmi rychle plyne a zbytečně mou pozornost nesměruje jiným směrem. Za mě by kniha mohla mít klidně o pár desítek stran víc. Časové skoky v ději by tím pádem nemusely být tak velké.

Hvězdičku ubírám asi z trucu. Ukončit knihu v půlce rozhovoru se prostě nesluší ;).

Szilvia1
28.06.2022 5 z 5

Druhý díl byl opět zajímavý,byl napínavější jako první díl.Autorka píše pěkně.Jsem zvědavá na třetí závěreční díl.

josska
22.06.2022 5 z 5

Za mě opět skvělé ,,čtivé,krásné popisy alpské přirody,zajímavý a napínavý děj,místy smutný,,moc se těším na poslední díl...

FejKýý
14.05.2022 4 z 5

Jsem ráda, že jsem si tuhle knihu u Moby vybrala. Bylo to dokonalé. Příběh se mi strašně líbil. Pořád se tam něco děje, není to zbytečně natahované. Začala jsem sice tímhle dílem a první nečetla, ale v příběhu to nevadilo, protože vše co se událo, se v knize znovu řeklo. Ale sága je tak bravurní, že si zpětně přečtu určitě i první díl a rozhodně budu chtít číst i ten třetí, poslední, ke všemu když druhý díl skončil tak dobře. Naše hlavní postavy, jak Annu tak i Michaela jsem si velice oblíbila. Zároveň jsem je ale litovala, kolik zlých a hnusných lidí jim stále nějakým způsobem škodilo. V příběhu pak přišla válka a myslela jsem že nic horšího už přijít nemůže, bohužel ke konci knihy se stalo něco, co mně taky trhalo srdce.. Vůbec se nedivím, že tahle kniha má tak vysoké hodnocení, jaké má. Všem tuhle ságu mohu doporučit. Věřím, že není nikdo komu by se nelíbila. Hodně se mi líbilo, že se dost hýbeme v čase a nestojíme na jednom místě (například jako v mnoha knihách jsem s hlavní hrdinkou nemusela být u porodu deset stránek), kniha je od roku 1911 do roku 1927. Chci i vypíchnout, jak spisovatelka umí hezky popsat okolí přírody, aniž by to musela rozepisovat dlouho. Dlouhé popisy mě pak vůbec nebaví. A tady jsem udržela dále svou pozornost a hezky jsem si dokázala představit jak, co, kde vypadá. Navíc bydlet v okolí Alp a vidět na ně z okna, musí být fakt nádherné. Už ať je třetí díl venku.
Zároveň děkuji nakladatelství Moba za knihu.

alnahu
17.04.2022 5 z 5

(SPOILER) V druhém díle se opět vracíme do bavorských lázní Bad Reichenhall v roce 1911 ,setkáme se opět s Annou,která ztratila svou lásku a provdá se za místního starostu Leonharda a má s ním chlapečka Karlíka,zdá se ,že je spokojená ,ale jen do té doby dokud se nevrátí její bývalá láska Michael. Anna a Michael opět k sobě najdou cestu,ale Anna ztratí to co jí bylo nejcennější. I tento díl je velmi čtivý. Těším se i na poslední díl,který by měl vyjít v červnu-škoda ,že tak dlouho, protože konec tohoto dílu byl takový náhle useknutý.

Danka22
04.03.2022 4 z 5

Čtivý romantický příběh, který potěší. Rozhodně se u něj odreagujete. Romanticky laděný druhý díl Návrat vás zavede do lázní a naladí na myšlenku, že byste na jaře navštívili třeba nějaké lázně. Jestli tam naleznete lásku jako Anna nevím, ale minimálně si odpočinete se čtivou knížkou.

Vše ostatní se dozvíte v mé recenzi. :-D

bábuška
26.01.2022 4 z 5

Anna je sice v manželství spokojená, ale na svou první lásku nezapomíná. Jakmile se Michael a Anna se dozví že k manželství byla donucena podvodem, následuje rozvod, ovšem Leonhard se cítí ponížen a Anně nedovolí vychovávat společného syna Karla. S tím se setkává jako s dvacetiletým mladíkem, ale navazování styků je pomalé a bolavé. Přijde první světová válka, Michael ja nucen narukovat a Anna dokáže silou vůle zachovat hotel v chodu, ovšem Leonhard klade neustále nástrahy na cestu. Velkým kladem knihy je popis krásné alpské přírody.

mysanda20
23.01.2022 5 z 5

Mě se kniha moc líbila a už se těším na závěrečný díl

Štítky knihy

milostné romány německé romány

Autorovy další knížky

Sophie Oliver
německá
2021  90%Cesty osudu
2022  90%Návrat
2022  88%Začátek nových časů

Kniha Návrat je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce124x
Chystám se číst29x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x