Červený bedrník I. - II. přehled

Červený bedrník I. - II.
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192475/cerveny-bedrnik-i-ii-1Jb-192475.jpg 4 29 29

Jak může malý nevinný kvítek děsit francouzské revolucionáře? Snadno, když si ho za přezdívku zvolil anglický špion, dobrodruh a hrdina, který stojí v čele tajné organizace pomáhající obětem Velké francouzské revoluce. Identita Červeného bedrníka je pro Francouze, ale i většinu Angličanů velká neznámá. Červený bedrník je ve skutečnosti Sir Percy Blakeney. Jako sir Percy je vystupuje na veřejnosti jako znuděný, zhýčkaný a užvaněný šlechtic. Jako Červený bedrník unáší francouzské šlechtice do Anglie před nosem Výboru obecné bezpečnosti. Riskuje při tom svůj život, zažívá zradu, úskoky a útrapy, aby vždy bravurně unikla a zmatený nepřátelům zanechal list se symbolem Červeného bedrníka a básničkou. "On není zde on není tam, Toť pro Francouze hlavolam. Snese se z nebe či v peklo vnik? Ten zatrolený Bedrník!"... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Scarlet Pimpernel


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červený bedrník I. - II.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Ira13
27.10.2022 3 z 5

Potřebovala jsem si odpočinout od thrilerů a jinych náročných knih. Očekávala jsem trochu vic romantiky, napětí, dobrodružství.. Knihu jsem přečetla, ale spíš jsem se do ní musela nutit.

iatros
06.10.2021 3 z 5

Červený Bedrník je moje slabost a mám velice ráda filmové zpracování s vynikajícím Richardem E. Grantem. Kniha se filmové sérii nepodobá téměř v ničem, jede si po své vlastní ose a má své vlastní příběhy a rozuzlení. Někdy nádherně vynalézavé a vtipně troufalé, někdy tak překombinované až je to opravdu těžko uvěřitelné i v rámci tohoto žánru. Někdy byl styl psaní lehký a čtivý, někdy mi přišel jako slohová práce nepříliš nadaného žáka 2. stupně základní školy. Ale přes všechny výhrady, je to přeci jen taková romanticko-dobrodružná oddechová četba, takže nad podobnými malichernostmi můžeme přivřít oči a nechat se vtáhnout do nebezpečných uliček revoluční Francie, v nichž se potuluje i charismatický a nepolapitelný Červený Bedrník.


Night
10.06.2018 3 z 5

Četl jsem to v angličtině a popisné části byly trochu složitější, ale jinak se to dalo. Klasický vcelku předvídatelný příběh, nenašel jsem zde žádné silné sympatie. Když už jsem konečně myslel, že i žena předvede nějaké hrdinské činy, tak se nic z toho nenaplnilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Červený bedrník I. - II. v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x