Černý trikot přehled

Černý trikot
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533295/bmid_cerny-trikot-65e1a4ef3bba4.jpg 4 47 47

Profesionální závodník s vojenskou minulostí je členem jednoho z týmů na Tour de France. Po sérií podezřelých nehod se na něj obrátí policie s prosbou o pomoc. Je možné, že se mezi závodníky či v jejich těsném okolí pohybuje vrah? Podle nadšených recenzí dělá Zepeda touto knihou pro závodní cyklistiku totéž, co kdysi udělal Dick Francis pro koňské dostihy. Přidržte si helmy, nebezpečný závod právě začíná...... celý text

Literatura světová Thrillery Sport
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

Muerte en contrarreloj , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý trikot. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

santa1212
21.07.2023 5 z 5

Skvělá detektivka z atraktivního prostředí. Je zajímavé číst i o zákulisí Tour, doporučuji všem milovníkům detektivek i cyklistiky :-)

playada
31.10.2022 4 z 5

Cherchez la femme. Za vším hledej ženu ? Nevím. Obrázek si udělejte sami. Jinak. Cyklistické zákulisí - dobré vědět ( i když iluze si nedělám ). Hlavní hrdina - z mého pohledu příliš velký klaďas. Jestli je Fiona potvora ( což by kreditu knihy prospělo ) , se zřejmě dozvíme v dalších dílech ? Pochopila jsem to tak, že bude pokračování.


milary
23.09.2022 4 z 5

Ačkoli jsem sama nikdy neprovozovala sportovní aktivity na úrovni, která by vzbuzovala přehnaný dojem, že opravdu sportuju, určité disciplíny, prostředí a dění s nimi spojené mě zajímají a baví. Hodně. Když jsem se s lítostí - šetřivě leč neodvratně - blížila ke konci úžasných Příběhů staré dámy od Tomáše Macka, s podtitulem Sto ročníků Tour de France, objevila jsem slibný Pattersonův thriller.

Kdo čeká třeskutý spád a klasický nápor šokujících zvratů, bude možná zklamán.
Já nebyla. S nadšením jsem se vrátila do světa závodní cyklistiky a s chutí se věnovala rozličným pravidlům, strategiím, stájím, lídrům, domestikům, technickému zázemí, celému tomu složitému organismu Tour de France s jeho nejcennější trofejí, žlutým trikotem.
Kriminální linka prostupuje celkem podrobným popisem jednotlivých etap, na jejichž konci nechybí aktuální umístění závodníků. A v každé z popisovaných etap se také mění žebříček podezřelých, hypotéz i důrazů ve vyšetřování, jak se vrší a znovu a znovu bortí důkazy i zprvu přesvědčivé motivace.
Důležitou roli hrají vztahy, často v retrospektivě; což ale celkem přínosně míchá kartami výše uvedeného.

Ke konci autor zdařile blafuje, napětí soupeří s dravostí závěrečné etapy, přesně tak, jak to má být. Takže za pět? Bohužel ne.
Za mě to Patterson prostě přepálil, dějově, a taky o dobrých pár stránek, jako by neodhadl (?), či spíš nepochopitelně pominul ideální příležitost, kdy skončit. (Stává se to i těm uznávaným, například Peteru Mayovi). Škoda.
Mě ale knížka (audiokniha, výborně načtená Zdeňkem Kupkou) průběžně zajímala a bavila. Na 80% určitě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

09.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černý trikot v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit8x