Válečná loď přehled

Válečná loď https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386982/bmid_valecna-lod-Z7e-386982.jpg 4 119 119

Černá flotila série

1. díl >

Když nadsvětelný pohon otevřel cestu k bezpočtu světů a jejich zdánlivě neomezeným zdrojům, o nejčastější záminky k válce připravené lidstvo vstoupilo do nové éry dvě stě padesát let dlouhého míru. Z flotil jednotlivých členů Terranské konfederace se staly pouhé politické nástroje ovládané byrokraty a mezinárodní Černá flotila pověřená obranou Konfederace se pomalu mění v odkladiště problémových lodníků a neoblíbených důstojníků. TCS Modrý kabát pod velením kapitána Jacksona Wolfa je jednou z posledních skutečných válečných lodí skomírající Černé flotily, které kvůli rozpočtovým škrtům hrozí úplné zrušení. Když však tajná mise zavede Modrý kabát na samý okraj Konfederace, narazí tam na nečekanou hrozbu, která všechno změní. Konfederace se ocitá na pokraji války a její první a jedinou obranou linií se stává čtyřicet let starý torpédoborec s minimální zanedbanou výzbrojí, posádkou považovanou za odpad Hvězdné flotily a kapitánem, nad kterým už každý zlomil hůl. Pokud má lidstvo přežít, musí se vrátit ke kořenům a znovu v sobě rozdmýchat oheň války.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Warship , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válečná loď. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

John6900
04.05.2023 5 z 5

Sci-fi moc nečtu, ale tohle mě nasálo, sežvýkalo a za dva dny vyplivlo totálně nadšeného, spokojeného a trochu smutného, že je konec. O to víc se těším na další díl téhle sci-fi akční jízdy.

Lacie
08.04.2022 5 z 5

Já mám tenhle outsidersko-hrdinský styl ráda. Kapitán na odpis, posádka na odpis, loď do šrotu – a přesto v sobě všichni dohromady najdou dost sil i rozumu, aby se vypořádali s nečekanou výzvou.
Mě osobně vůbec nevadil styl fungování posádky, lehce nastíněné charaktery a jejich konverzace, která s postupujícím dějem opouštěla přísnou vojenskost a stávala se živější. O hlavních postavách máme dostatek informací, ať už jde o osazenstvo lodě, nebo byroktarickou mašinerii. Navíc mě chytl za srdce Modrý kabát, fakt jsem ho obdivovala, jak byl poctivě postavený, co všechno vydržel, jaké nabízel možnosti útoku, i když byl díky rozpočtovým škrtům téměř bezzubý :) A konec – mě se líbil, je jasné, že po takové vesmírné honičce potřebujeme nějakou tu třešinku, tím víc se těším na další díl. I když honičce – fyzikální zákony se zde dodržují, takže když si představím, že vystřelím a za pár hodin uvidím, jestli jsem se trefila – ukousala bych si nehty!


hnusák
27.06.2021 5 z 5

Naprosto bezkonkurenční military sci-fi, kapitána Wolfa si musíte oblíbit pro jeho bezprostřednost, pro jeho briskní řešení problémů a v neposlední řadě pro jeho zálibu ve kvalitním bourbonu, což mu nechává nádech člověčenství. Palec nahoru.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Žebříček nejprodávanějších eknih (červenec)

09.08.2017


Žebříček nejprodávanějších eknih v červenci 2016

16.08.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válečná loď v seznamech

v Přečtených171x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených8x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech5x