Čas psychopatů přehled

Čas psychopatů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392974/bmid_cas-psychopatu-woX-392974.jpg 4 112 112

Psychopatů – tedy správně lidí trpících disociální poruchou osobnosti – je ve společnosti odjakživa vždy stabilní procento. Ať se pohybujeme kdekoli, je prakticky nemožné se těmto antisociálním parazitům zcela vyhnout – je možné, že mezi ně patří náš soused, nadřízený, volený politik nebo v horším případě rodinný příslušník. Text, v němž spojili síly bratři Radkin a František Honzákovi, pojímá problematiku psychopatie opravdu důsledně. Z Radkinova pojednání se dozvíme, co vlastně psychopatie je, jaké jsou její projevy a příčiny a proč je vhodné při kontaktu s tímto „člověkem bez pocitu strachu“ vzít nohy na ramena. Oba pak v symbióze lékaře a historika v zevrubném dějinném exkurzu čtenáře podrobně seznamují s „dobrými i zlými“ psychopaty, kteří se svým jednáním dokázali zapsat do dějin, a to od doby antických božstev po žhavou současnost.... celý text

Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Galén
Originální název:

Čas psychopatů


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas psychopatů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Ratatka
09.11.2023 4 z 5

Radkina Honzáka velmi respektuji, je to odborník, který ale dokáže hovořit k širší i neodborné mase, což prokázal i v této knize. Historická část mě bavila, ale uvítala bych i současnější příklady například někoho z politiky, což bylo jen nastíněno. Asi tenký led..

jaroiva
01.10.2023 5 z 5

Tentokrát mě asi víc bavila druhá, čistě historická část.
Určitě je ale kniha zajímavá právě spojením části psycho-teorie a historického přehledu.
Doporučuji.


IvaniceTamta
08.08.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, i její členění. Úvod, teorie v podání čtivého a vtipného komentáře bratrů Honzáků a pak velmi zajímavé historické psychopatické mapování .
Do mé knihovny určitě přibude další kniha, protože obsahuje to, co si od knihy představuji - nové informace, historii a nadsázku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas psychopatů v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených163x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených2x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst131x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech1x