Bystrohlaví přehled

Bystrohlaví
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423581/bmid_bystrohlavi-iUV-423581.jpg 4 5 5

Představte si, že vaše mysl funguje tak jasně a bystře, že – pravděpodobně poprvé v životě – uděláte více práce v kratším čase. Co kdyby vám najednou šly ty nejtěžší věci mnohem jednodušeji? Co kdybyste si byli stoprocentně jistí svou inteligencí a už nikdy nebyli ti, kteří prostě nejsou dost chytří a nemůžou si vzpomenout na něco důležitého. Jak byste se chovali k lidem, kdyby vaše změny nálad, vznětlivost a chutě, které narušují váš den, jednoduše zmizely? V Bystrohlavých nám Asprey ukáže, že je tohle všechno – a ještě víc – možné. Zjistíte, že zavedením jednoduchých změn v životním stylu (neboli „hacků“) můžete využít toho, jak funguje struktura mozku, a naučíte se posunout svou mentální výkonnost ještě dál. Lepší mozek a šťastnější, jednodušší a produktivnější život už jsou na dosah. Buďte Bystrohlaví.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Jota
Originální název:

Head Strong, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bystrohlaví. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

soukroma
06.10.2023 3 z 5

Čekala jsem něco jiného, ale nakonec mne to zaujalo. O mitochondriích jsem netušila téměř nic a tady se to dle autora kolem nich všechno točí. Někde až moc odborné, přitom on sám není lékař ani biolog, takže pro plné porozumění a pochopení by čtenář měl pátrat ve skutečně odborné důvěryhodné literatuře.
Jakkoli tvrdí, že se 15 let (především na sobě) věnoval popsaným aspektům, jak povzbuzovat mitochondrie, a tím i mozkové buňky, výsledky jsou přeci jen subjektivní a spekulativní. Nicméně na tom postavil svůj jistě prosperující byznys - skrz celou knihu prodává produkty své firmy a prosazuje svá řešení, ať jakkoli protiřečí již obecně prokázaným faktům o vlivu na lidské zdraví, předně:
- káva (jeho káva) nadevše: o čaji se prakticky nikde nevyjadřuje (pouze matcha je v závěru zmíněna), ani černý (přitom rovněž zdroj kofeinu/theinu) ani bylinný
- víno: zcela zavrženo!, hozeno do stejné škatulky jako veškerý alkohol
- UV záření: propaguje pobyt na plném slunci bez brýlí a ochranného krému! (na konci to trochu upřesňuje - 20 minut po ránu, ale i tak!)
- spousta doplňků stravy: zobe tolik bobulí, že je to k nevíře při všech ostatních radách od světla, chladu, potravin apod., ovšem pro ostatní to může být velmi zavádějící a musel by to asi schválit odborník (zejména mne překvapila jeho okamžitá řešení - sněd' jsem něco "špatného", nebo jsem byl v zatuchlém (plesnivém prostoru), šup, šáhnu do kapsy a hodím do sebe pár bobulí a ejhle, je mi hned fajn...)
- těch "nezbytných věciček", které krom potravin ještě v dalších firmách nabízí (nezapomene se zmínit, že v nich je konzultant, pokud je rovnou nevlastní)
- těch dalších udělátek, UV lamp, přístrojů apod., co používá, to už je moc, to už je úchylka či závislost, vzdalující se mílovými kroky od zdravého života v běžných podmínkách
Nu, nepotěšil mne (a nepřesvědčil), ale mám o čem přemýšlet - takže ty mitochondrie budu muset v mozku asi nějak povzbudit ;-)

veneta
23.02.2020 2 z 5

Kniha začíná hezkým vysvětlením funkce mitochondrií, následují různá doporučení ( pokud jste už nějakou - jakoukoli - knihu o výživě a pohybu četli, nedozvíte se nic nového ), vč. doplňků stravy, což mnohde hraničí s reklamou na produkty autorovy firmy. Když pominu nepřesnosti překladu ( např. působením chladu vznikají omrzliny a ne popáleniny ), některé teorie už jsou zastaralé ( Wim Hofova hyperventilace ). Poselství je celkem jasné ( jezte vše v biokvalitě a k tomu desítky doplňků, hýbejte se a včas odpojte mobil, PC, TV ...), ale celkový dojem rozpačitý.


Související novinky (2)

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bystrohlaví v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit5x