Byla prý docela hezká přehled

Byla prý docela hezká
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405985/bmid_byla-pry-docela-hezka-BkN-405985.jpg 4 94 94

"Ohromující thriller z pera oblíbeného francouzského autora" Leyli je africká přistěhovalkyně a nežije si tak špatně – bydlí v malém bytě v Marseille, pracuje v hotelu a stará se o své tři děti Bamby, Alphu a Tidiana. A je přece tak hezká, tak okouzlující – co by ji mohlo trápit? Ale Leyli má strach. Ukrývá totiž temné tajemství a její děti nejsou v bezpečí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

On la trouvait plutôt jolie , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Byla prý docela hezká. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

knihovna22
23.11.2023 2 z 5

Nepopulární téma migrace - ale hlavní hrdinové si mé sympatie prostě nezískali, ačkoliv záměr asi takový byl :-) . A navíc tak překombinované, nepravděpodobné a zavádějící. Dvě postavy se po dvaceti letech rozhodly vykonat každý svou pomstu ve stejný čas.

čef
06.05.2023 4 z 5

Téma je o nechutném byznysu s migranty ve Francii spojeném s hromadami mrtvol a plnými kapsami převaděčů resp. převozníků. Vše je ukázáno na osudech jedné rodiny ze střední Afriky s mnoha děsivými scénami. Uznávám, že autor umí psát poutavě, ale někdy se vyžívá v dlouhém sebe zpytu postav, což je pro mne úděsně nudné. Námět také moc nemusím, takže pro mne nic moc.


laura
06.11.2022 3 z 5

Život vždycky musí všechno přehánět, dodává štěstí i neštěstí v jedné dodávce, v jedné krabici, všechno najednou...

Příběh Leyli a jejích tří dětí. Příběh o nelegálních migrantech ze subsaharské Afriky, o naději, zoufalství, bídě i lásce. O zradě, prodejnosti, lhostejnosti a neúprosnosti osudu. O ztrátách, křivdách a nenávistích.

Je snazší utopit pravdu v oceánu lží...

O světě, jehož odvrácenou tvář většina z nás nezná - což je dobře, ale i špatně. O lidech, kteří jsou tak jiní a přitom v lecčem stejní. I oni milují své děti.

Tentokrát mě příběh vtáhl do děje až někde za polovinou. Potom už to byla jedna spanilá, blesková jízda až do konce - jen abych už věděla. Přesto jsem z knihy rozpačitá. Konec vlastně nenabízí žádné rozhřešení. Jen drsnou realitu života.

Byla kniha hezká? Vlastně ani ne. Snad pro ten námět, pro tu bezútěšnost, pro tu špínu, skrytou za pozlátkem světa, který si neví rady s tím, co natropil...

Názor na problém, kterým se autor zabývá, jsem si ještě neudělala. Ale rozhodně mám nad čím přemýšlet...

Prach se usazuje rychleji v našich srdcích než na nábytku...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

05.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Byla prý docela hezká v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených2x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x