Buddhovi sirotci přehled

Buddhovi sirotci https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42424/bmid_buddhovi-sirotci-XAk-42424.jpg 4 43 43

Jak silné dokáže být pouto milostné lásky? Dokáže překonat lásku mateřskou? Buddhovi sirotci líčí osudy osiřelého Radži a dívky Nilu z bohaté rodiny. Jejich cesty se na krátký okamžik protnou již v dětství, ale necitelným odtržením Radži od opatrovnice Kaki se na řadu dlouhých let opět rozejdou. Přesto se dívce v přelidněném Káthmándú podaří Radžu najít. Silný vztah, které se mezi dvojicí vytvoří, jim pomůže překonat překážky na cestě životem. Do osudů milenců se promítají rodinné vztahy, ať už jde o Niluinu věčně opilou matku Muwu či Radžovu vyšinutou adoptivní matku Jamunu. Svou roli v jejich životech sehrává také minulost, která je chtě nechtě poznamenala. Nesmírně poutavý příběh zpestřují nepálské výrazy, jež dodávají knize punc originality, svěžest a vtahují čtenáře do exotického prostředí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Buddha's Orphans , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Buddhovi sirotci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Pablo70
08.04.2024 3 z 5

Inu, tvrzení recenzentů, že autor je "nepálský Čechov", se mi zdá poněkud přehnané. Ale bylo to zajímavé a nakoukl jsem pod pokličku nepálských vztahů. I když - na konci jsem udělal rychločetbu...

evrdli
11.07.2017 4 z 5

Zabrousila jsem do neznámých vod a sáhla po tomto románu. Má intuice nezklamala, získala jsem nezapomenutelný zážitek. Děj se odehrává v Nepálu, kde sirotek Rádža vyrůstá, probojovává se životem, dokud se nespojí jeho osud v jeden s osudovou láskou Nilu, dívkou z bohaté rodiny. Překážky, které jim život připraví jsou obtížné, neulehčuje jim to ani tradiční přístup obyvatel Nepálu. Na pozadí románu je popsán politický systém i mentalita nepálského národa, ve kterém je tak jednoduché dostat se na okraj společnosti. Chválím Samaráta, kniha je lehce čtivá, děj je plynulý. Nemoha jsem se dočkat, až opět otevřu knihu a vnořím se do příběhu.


Sparkling
08.01.2017 2 z 5

Po přečtení Boha maličkostí jsem byla zmlsaná indickou příchutí a natěšená na další knihu, která by mi mohla poskytnout něco podobného, tedy příběh tentokrát s nepálskou příchutí, ale stále vonící Orientem.
Bohužel Buddhovi sirotci kvalit Boha maličkostí nedosahují ani omylem a čtení knihy mi přineslo jen zklamání. Laciný příběh, laciný styl vyprávění, často nelogické chování postav. Nic, k čemu bych se chtěla vracet.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Buddhovi sirotci v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

Nepál

Autorovy knížky

Samrát Upádhjáj (p)
nepálská, 1963
2010  83%Buddhovi sirotci