Britské obrázky aneb album z Albionu přehled

Britské obrázky aneb album z Albionu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244373/britske-obrazky-244373.jpg 3 15 15

Kniha, kterou berete do ruky, je sledem postřehů a úvah o složité skutečnosti ostrovů, jež můžeme s jistou mírou zjednodušení nazvat Spojené království Velké Británie a Severního Irska. O žánrovém zařazení vypovídá už sám název, neboť je to vyprávění o Britech, jejich dějinách a současnosti. Protože jde zejména o postřehy, drobnokresbu života minulého a současného, jeví se obrázky jako vhodné označení celé knihy. Její nedílnou součástí jsou původní překlady starých elegií ze staroangličtiny do češtiny, dílo mé manželky Aleny Kocourkové, jež se tomuto starobylému jazyku naučila v 70. letech 20. století na katedře angličtiny King´s College londýnské univerzity, kde působila. Uvedené texty přeložila pro svého otce. Moje více či méně soustavné postřehy jsou určeny nejen návštěvníkům Spojeného království, ale rovněž čtenářům, kteří se chtějí o ostrovech a jejich pozoruhodných obyvatelích dozvědět něco víc v pohodlí svého domova.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Britské obrázky aneb album z Albionu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

soukroma
04.10.2021 3 z 5

Taková všehochuť. staré a nové (do roku 2007), politika a kultura, města a venkov, dějiny a postřehy, prostě koktejl nejrůznějších informací. Jistě se tam spousta věcí najde, ale mně osobně to nevyhovuje.
Musím zase po letech vytáhnout Anglické listy, abych se potěšila skvělým novinářsko-cestovatelským i lidsko-civilním stylem, četbu, která nezastará.

ElfkaEleanor
01.10.2016 3 z 5

Kniha je pravda lehce rozporuplná kvůli autorovým osobním názorům, na druhou stranu se mi líbí autorova pozorovací schopnost. Všímá si úplných detailů života Britů, které dokáže čtenáři předat a dokáže zajímavým způsobem podat i dějiny ostrova.


mariva
30.08.2015 2 z 5

Původně jsem si knihu vzala na dovolenou do Anglie, ale raději jsem koukala kolem sebe, takže na čtení byl čas až po návratu. Dost mě zklamala. Některé kapitoly jsou sice hodně zajímavé, ale některé zase v knize vůbec být nemusely.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Britské obrázky aneb album z Albionu v seznamech

v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst3x