Bratři Kipové přehled

Bratři Kipové https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485145/bmid_bratri-kipove-WfJ-485145.jpg 4 172 172

Děj románu se odehrává v osmdesátých letech 19. století na Tasmánii. Bratři Karl a Pieter Kipové, výborní holandští námořníci, jsou odsouzeni za vraždu kapitána Gibsona, na jehož lodi se plavili. Po přistání v Tasmánii jsou odsouzeni k smrti, což je později změněno na trest doživotních galejí, přestože byli nevinní a vraždu kapitána spáchali jiní námořníci, kteří se chtěli lodi zmocnit a provozovat s ní pirátské řemeslo. Bezúhonný a čestný dřívější život obou odsouzenců přiměl rejdaře lodi Hawkinse, aby začal klubko justičního omylu postupně rozmotávat. Po řadě peripetií se mu to nakonec podařilo. Jak? Jak je u autora zvykem, podařilo se to na základě určitého fyzikálního jevu, o němž se však musí již čtenář dozvědět sám.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Omega
Originální název:

Les Frères Kip , 1902


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bratři Kipové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Naďa2411
02.08.2023

Dramatický příběh dvou nevinně odsouzených holandských námořníků bratří Kipů, jejichž život ovlivní fotografie. V aknize bylo hodně jmen, trochu jsem se v tom "ztrácela" . Musela jsem se několikrát vracet. Jinak dobrý a nápaditý.

Iamblichos
17.04.2022 3 z 5

Standard...su ovela lepsie verneovky


former3980
02.12.2021 3 z 5

OCEÁNIA. Napriek nie príliš nadšeným hodnoteniam, je to veľmi dobrá kniha. A rozhodne nie detektívka. Tá detektívna zápletka je až v poslednej tretine knihy, inak je to skôr námornícke dielo z oblasti Tichomorských ostrovov, z ktorých väčšinu bežní čitatelia ani nepoznajú. Ruší akurát priveľa úctivostí, pochlebovania jeden druhému. Ale vagabundi, ktorí sa hodlajú stať pirátmi, sú celkom jasne vykreslení. No a na záver som čakal, čo za rozuzlenie prinesie vražda kapitána. Prečítal som si totiž predtým viacero komentov tuná. Áno, bolo to pritiahnuté za vlasy. Ale zasa Verne nie je Agatha Christie, takže sa nutne nevyžaduje, aby to zapadlo do seba ako lego...skôr povolená uzda fantázie ako vždy. 75 percent.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)

24.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bratři Kipové v seznamech

v Přečtených272x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x