Bod zlomu přehled

Bod zlomu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372480/bmid_bod-zlomu-s3t-372480.jpg 5 138 138

Tému manželskej krízy v mnohodetnej rodine architekta a majiteľa dostihovej dráhy a nevyrovnaných rodinných účtov zasadil majster modernej detektívky do dôverne známeho sveta športu a koní. Dramatická zápletka vrcholí tragickou udalosťou na závodisku, pri ktorej vyletí do vzduchu tribúna, kde sedí hrdina príbehu so svojim synom. Je to náhoda alebo pokus o úkladnú vraždu? Skrýva sa za pascou nastraženou pre Morrisa túžba po peniazoch, alebo vedie ruku páchateľa nevraživosť, ktorá prerástla do vražednej pomstychtivosti?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Decider , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bod zlomu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Luigi1
01.08.2023 5 z 5

Všechny francisovky jsou super

biki
15.01.2023 5 z 5

Když jsem si koncem loňského roku připomněla jednu ze starších Francisových knih, došla jsem k poznání, že si nutně musím zopakovat i některé další, zvlášť ty, které si už moc nepamatuju. A Rozcestí je jedna z nich. Stejně jako v případě Hurikánu mě překvapilo že autorův styl vůbec nezestárl, že i dnes je kniha neskutečně čtivá, že děj je kompaktní, bez zbytečného okecávání a pseudopsychologických odboček a úvah, k nimž se současní autoři tak rádi a tak často uchylují. Živě vykreslené charaktery - hlavní hrdina, který rozhodně není bez chyb, jeho opravdu povedení synové, postavy kolem dostihů a samozřejmě rodina Strattonových se svými kostlivci ve skříni. Intriky kolem závodiště a napínavý děj s velmi uspokojivým řešením v závěru, i když hlavní padouch byl téměř od počátku jasný. K tomuto příběhu zkrátka nemám žádnou větší výtku a zůstávám u nejvyššího hodnocení, které jsem knize dala již před lety.

Ještě poznámka, jako reakce na jeden z komentářů níže: jedna moje známá má jedenáct (!!!) dětí. Někdy kolem sedmého či osmého dítěte jsem se jí ptala, jak to proboha zvládá. Odpověď - disciplína bez nutnosti dlouhého a únavného dohadování, spolupráce dětí, kdy starší hlídají mladší, kdy o sobě vzájemně vědí - víceméně tedy to, co Francis popsal ve své knize.


broskev28
31.10.2022 5 z 5

Plný počet za detektivku, která vlastně detektivkou vůbec není . . .
Možná jsem špatně četla, ale já jsem nezaregistrovala žádnou vraždu ani žádnou mrtvolu, jen anglické/britské snobství (a hulvátství), které z chování rodiny Strattonových teklo přímo proudem. Zajímavé, čtivé, pro mě úžasné popisy staveb, ale třeba i květeny, které jsem si představovala. Postavy, které mi připadaly úctyhodné, vedle těch, které byly přímo odpudivé.
Samostatnou kapitolu tvoří početné "mužstvo" rodiny Morrisových. Být na místě těch kluků, bivakovat v autobuse předělaném na lodní kajutu a mít tak sympatického a schopného tátu, byla bych v sedmém nebi. Takže za mne velká poklona a doporučení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 2.)

13.02.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bod zlomu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených268x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených14x
v Knihotéce184x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

koňské dostihy

Autorovy další knížky

Dick Francis (p)
britská, 1920 - 2010
1991  88%Smrt favorita
2003  85%Chladná zrada
2008  89%Oheň a bič
1998  89%Až za hrob
2008  88%Drahý čas