Oheň a bič přehled
Anglickému dostihovému sportu hrozí nebezpečí dopingu. Mladý australský farmář a majitel dostihové stáje Daniel Roke se sice domnívá, že jeho osoby ani jeho vlasti se to netýká, ale nabídku, aby zkusil vypátrat, co se vypátrat dá, přijme. Vzdává se poklidného života na rodinné farmě a nastupuje nebezpečnou dráhu soukromého detektiva, aby odhalil neznámou gangsterskou organizaci. Netuší však, jakých zločinů se jeho protivník dokáže dopouštět na koních i na lidech, a jak dlouhé a úmorné pátrání, při kterém musí přežít ponižování a nejednou nasadit i vlastní život, ho vlastně čeká.... celý text
Originální název: For Kicks, 1965
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha od Dicka Francise zanechává silný dojem na čtenáře. Mnozí vyzdvihují autorovu schopnost vtáhnout do příběhu a vytvořit sympatické postavy. Nicméně, některé pasáže o týrání koní vyvolávají silné emoce a mohou být pro citlivější čtenáře obtížné. Přesto většina čtenářů oceňuje napínavý děj a propracovanou zápletku, která je typická pro Francisova díla. Více v komentářích.
Komu by se kniha Oheň a bič mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů
- Milovníci koní a dostihového prostředí
- Čtenáři hledající napínavé a emotivní příběhy
- Ti, kteří ocení propracované postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň a bič. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 38 komentářůSouvisející novinky - Oheň a bič (0)
Kniha Oheň a bič v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 616x |
| ve Čtenářské výzvě | 16x |
| v Doporučených | 29x |
| v Mé knihovně | 272x |
| v Chystám se číst | 26x |
| v Chci si koupit | 4x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Richard Stanley Francis také napsal(a)
| 1991 | Smrt favorita |
| 2008 | Oheň a bič |
| 2003 | Chladná zrada |
| 1998 | Až za hrob |
| 2008 | Drahý čas |

88 %
68 %

Další výborná detektivka z dostihového prostředí se velice sympatickým hlavním hrdinou. Doporučuji hlavně příznivcům starších detektivek.