Až za hrob přehled
Podle mínění některých členů své urozené rodiny je Alexander Kinloch bláznivý a nevyzpytatelný. Žije ve skotských horách, maluje obrazy, hraje na dudy, je samotářský. Podle mínění druhých i podle svého je Alexander Kinloch paličatý a odbojný, má smysl pro spravedlnost, pro dobro a zlo, vyznává věrnost až za hrob. Strýc mu proto svěřil do péče jílec starého obřadního meče, umírající nevlastní otec si zase přeje, aby ukryl cenného koně a vzácnou dostihovou trofej, které chce zachránit před bankrotem hrozícím rodinnému pivovaru. Nejlepší by ovšem bylo, kdyby Alexander mohl ten bankrot odvrátit. Takovou důvěru nelze zklamat, Alexander je, jaký je, i když za to draze platí. Svému svědomí však chce dostát až za hrob.... celý text
Originální název: To the Hilt, 1996
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha od Dicka Francise zaujme svým jedinečným stylem a humorem. Čtenáři oceňují propracované postavy a napínavý děj. Mnozí se shodují, že i když se příběh odklání od dostihového tématu, stále nabízí silné emoce a zajímavé zvraty. Atmosféra skotské krajiny a psychologické prvky dodávají příběhu hloubku. Čtení je příjemné a mnozí se k této knize rádi vrací. Více v komentářích.
Komu by se kniha Až za hrob mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů
- Čtenáři hledající emocionální hloubku
- Milovníci kvalitního humoru
- Ti, kdo ocení propracované postavy
- Čtenáři, kteří mají rádi skotskou kulturu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Až za hrob. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 40 komentářůSouvisející novinky - Až za hrob (0)
Kniha Až za hrob v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 587x |
| ve Čtenářské výzvě | 12x |
| v Doporučených | 19x |
| v Mé knihovně | 225x |
| v Chystám se číst | 32x |
| v Chci si koupit | 8x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Richard Stanley Francis také napsal(a)
| 1991 | Smrt favorita |
| 2008 | Oheň a bič |
| 2003 | Chladná zrada |
| 1998 | Až za hrob |
| 2008 | Drahý čas |

88 %
68 %

Sáhnout po knize tohoto autora znamená jistotu dobrého čtení. Ani tato kniha není výjimkou. Dostihy jsou tu zmíněné okrajově, zato zde najdeme kapku keltské historie.
Takže když jsem na tento poklad narazila v knihobudce, věděla jsem, že je to kniha přesně pro mě, nejen proto, že miluju koně, ale i dobré detektivky.
Vřele doporučuji.