Rudé království přehled

Rudé království https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465005/bmid_rude-kralovstvi-qrA-465005.jpg 4 50 50

Baltimore série

< 8. díl

Rudý král míří do Vatikánu na svou korunovaci, je čím dál mocnější a jeho armáda pekelnou silou pustoší Evropu. Lord Baltimore zmizel a jeho spojenci jsou roztroušeni po celém kontinentu. Zbývá ještě, byť i nepatrná, šance, že se dokážou postavit na odpor nadcházejícímu úderu dřív, než se celý svět utopí v krvi?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Red Kingdom , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudé království. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

risha03
23.03.2023 3 z 5

(SPOILER) První čtyři díly top. Pak se něco zlomila a šlo to dolů. Chvilkama se to chytalo, ale prostě o hvězdu níž. Zde již prostě rovnou o dvě. Závěrečný díl o ničem, podtrhují, že konec Prázdných hrobů byl stupidní. Když toho vola stačilo probodnout, měl to udělat už v Istanbulu. Pfff. Níže někdo zmínil epické. Ale kdeže přesně naopak, úplně o ničem.

A skutečnost, že na konci Baltimore splní svoji misi a bude propuštěn jako cínový vojáček, tedy zemře a najde klid, byla zcela zjevná od prvního dílu.

Jsem velmi rozpačitý

Víte Stephen King napsal na x tisíc stran sérii Temná věž. Pointou je cesta. Všechny strany knih si užíváte, akci, pohodu, interakci mezi postavami, mnoho mnoho úžasných zážitků. Akci i klid, napětí, horor, romantiku. A po celou dobu máte před sebou cíl cesty - věž. Už tam chcete být a odhalit tajemství. Ale neskutečně si užíváte onu cestu. Aby jste se dozvěděli, že jste si ji měli užívat ještě víc (kdo četl tak ví).

A co tady? Máte cest a cíl byl Rudý král. Cesta plná akce, akce, horor, postavy nemastný neslaný, cesta prostě nic extra. Máte ale stále onen cíl. A cíl vlastně stačí probodnout a konec šmitec. Cesta tedy vlastně průměr a na cíl zcela zapomenu

Ronnie68
16.07.2022 4 z 5

Poslední díl... Asi bych řekla, že z celé série dějově mírně slabší... Ale to asi proto, že se jedná o epický konec ...


Terva
23.06.2022 3 z 5

„Kult Rudého krále
se šíří každým dnem.
A každý nový kostel,
jenž je mu zasvěcen,
znamená posílení jeho moci.“

Když jsem tuto knihu otevřel, bylo mi jasné, že je zle. Všude se bojuje, kult Rudého krále vítězí. Ale ještě se najde hrstka odvážných, kteří by tomu chtěli zabránit. Spolu s Mike Mignolou se do boje pustili kreslíř Peter Bergting a dvorní barvička Michelle Madsenová. Kresba je nádherná, temná se spoustou detailů. Radost pohledět. Ovšem všude je samá krev, smrt a beznaděj.

Citát: Není důležité, aby důvěřoval celé inkvizici, stačí, když bude důvěřovat vám.

Jenže později to začalo drhnout. Děj se mi zdál zmatený, a připadalo mi, že i někde sem tam něco chybělo. Konečná bitva a konečné rozuzlení je rychlé. Pocit, že už to konečně tvůrci chtěli ukončit co nejdřív mě doprovázel celým tímto svazkem. Jsem sice rád, že lord Baltimore dovršil svou cestu za nalezením Rudého krále, leč jsem si to představoval jinak.

Citát: V této válce nebudeme mít po službě, dokud nepadneme.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rudé království v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit8x

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
Christopher Golden
americká, 1967