Rudé království

Rudé království https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465005/bmid_rude-kralovstvi-qrA-465005.jpg 4 50 11

Baltimore série

< 8. díl

Rudý král míří do Vatikánu na svou korunovaci, je čím dál mocnější a jeho armáda pekelnou silou pustoší Evropu. Lord Baltimore zmizel a jeho spojenci jsou roztroušeni po celém kontinentu. Zbývá ještě, byť i nepatrná, šance, že se dokážou postavit na odpor nadcházejícímu úderu dřív, než se celý svět utopí v krvi?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Red Kingdom , 2017


více info...

Přidat komentář

risha03
23.03.2023 3 z 5

(SPOILER) První čtyři díly top. Pak se něco zlomila a šlo to dolů. Chvilkama se to chytalo, ale prostě o hvězdu níž. Zde již prostě rovnou o dvě. Závěrečný díl o ničem, podtrhují, že konec Prázdných hrobů byl stupidní. Když toho vola stačilo probodnout, měl to udělat už v Istanbulu. Pfff. Níže někdo zmínil epické. Ale kdeže přesně naopak, úplně o ničem.

A skutečnost, že na konci Baltimore splní svoji misi a bude propuštěn jako cínový vojáček, tedy zemře a najde klid, byla zcela zjevná od prvního dílu.

Jsem velmi rozpačitý

Víte Stephen King napsal na x tisíc stran sérii Temná věž. Pointou je cesta. Všechny strany knih si užíváte, akci, pohodu, interakci mezi postavami, mnoho mnoho úžasných zážitků. Akci i klid, napětí, horor, romantiku. A po celou dobu máte před sebou cíl cesty - věž. Už tam chcete být a odhalit tajemství. Ale neskutečně si užíváte onu cestu. Aby jste se dozvěděli, že jste si ji měli užívat ještě víc (kdo četl tak ví).

A co tady? Máte cest a cíl byl Rudý král. Cesta plná akce, akce, horor, postavy nemastný neslaný, cesta prostě nic extra. Máte ale stále onen cíl. A cíl vlastně stačí probodnout a konec šmitec. Cesta tedy vlastně průměr a na cíl zcela zapomenu

Ronnie68
16.07.2022 4 z 5

Poslední díl... Asi bych řekla, že z celé série dějově mírně slabší... Ale to asi proto, že se jedná o epický konec ...


Terva
23.06.2022 3 z 5

„Kult Rudého krále
se šíří každým dnem.
A každý nový kostel,
jenž je mu zasvěcen,
znamená posílení jeho moci.“

Když jsem tuto knihu otevřel, bylo mi jasné, že je zle. Všude se bojuje, kult Rudého krále vítězí. Ale ještě se najde hrstka odvážných, kteří by tomu chtěli zabránit. Spolu s Mike Mignolou se do boje pustili kreslíř Peter Bergting a dvorní barvička Michelle Madsenová. Kresba je nádherná, temná se spoustou detailů. Radost pohledět. Ovšem všude je samá krev, smrt a beznaděj.

Citát: Není důležité, aby důvěřoval celé inkvizici, stačí, když bude důvěřovat vám.

Jenže později to začalo drhnout. Děj se mi zdál zmatený, a připadalo mi, že i někde sem tam něco chybělo. Konečná bitva a konečné rozuzlení je rychlé. Pocit, že už to konečně tvůrci chtěli ukončit co nejdřív mě doprovázel celým tímto svazkem. Jsem sice rád, že lord Baltimore dovršil svou cestu za nalezením Rudého krále, leč jsem si to představoval jinak.

Citát: V této válce nebudeme mít po službě, dokud nepadneme.

Covenant
02.11.2021 3 z 5

Potvrzuji, že mě tento závěrečný díl, nechal chladným. Baltimore se pro mně rozjel v druhém díle, ale až u KOSTNICE, jsem plesal nadšením. Bohužel tam to byl pro mně vrchol série a postupně, přestal být příběh zajímavý. Ne zcela úplně. Pořád mě to bavilo a kresba byla dobrá, ale jakoby se vystříleli všechny ostré a odevzdaně jsme kráčeli na konec cesty. Co mě bavilo, byla postava doktora Rosse u nějž jsem, ale také nezaznamenal, jak k oné vlastnosti přišel. I když jsem se podíval do prázdných hrobů, nic tam nebylo. Jak taky jinak, že. Takže BŘINK! KŘACH! PÍÍÍÍCH! A je to za námi.

jarynek
19.09.2021 4 z 5

Závěr jsme čekal hodně jiný, velkolepější, nezapomenultelný. A ono to má spíše takové uspávací tempo. Ne, že by to bylo úplně špatné, ale k celé sérii se to nějak nehodí. Baltimore už je takový unavený, rezignovaný, k ekonci až apaticky - nevím, jestli už autoři nebyli také ze série unavení, je to škoda. Trochu s přihlédnutím k celku dávám slabší 4 hvězdy.

jan14s
12.07.2021 4 z 5

Je pravda, že série ke konci není tak silná jak na začátku. Rudý král je slabší než jsem čekal a v celé knize toho moc nepředvede. Jeho armáda vyhrává převážně díky početní převaze a to je škoda. Nejvíce mi ale vadilo, že Baltimore je nesmrtelný a vám je celou dobu jasné, že umře až umře rudý král. Ani na chvilku nemáte pocit, že by to mohlo dopadnout jinak. Docela by se mi líbilo, kdyby nějaký autor, ukončil svoje dílo vyloženě špatným koncem, zrovna u Baltimora by to mohlo být velmi zajímavé. Co se týče ostatních postav, je pravda, že se pořád omílá, jak jsou připravené zemřít, nicméně pokud jeden z nich umře, jde vidět jak to s ostatními otřese. Což jim přidává na lidskosti. I Baltimore, který je na první pohled bez citů, je nešťastný ze smrti svého nejstaršího přítele. I přes předvídavý konec a slabšího zaporáka jsem si četbu užil a celkově je celá serie velmi povedená.

Norri
03.04.2021 3 z 5

Musím říct, že jsem ze závěru této osmidílné série docela zklamaný. Čekal jsem velkolepé finále. Něco jako když navždy odcházíte a prásknete za sebou dveřmi tak, až se vysype sklo v oknech. Tento závěr však byl spíše odchodem, při které zavřete vodu a plyn, zkontrolujete okna, zalijete kytky a po zamčení schováte klíč pod rohožku. Už předchozímu dílu jsem vytýkal, že všechny postavy jsou již smířené se smrtí a nezáleží jim na vlastních životech. Ještě horší je to v tomto závěrečném díle. Ta nálada se přenáší na čtenáře a mě už tak nějak bylo jedno, kdo přežije a kdo zemře. Celý svět směřuje k úplné zkáze, všichni jsou smíření se smrtí a vy víte, že jste na konci série… Nejhorší je, že nepřijde žádný šokující zlom, který by vás ohromil. Morová loď jen setrvačností dopluje k pobřeží a tiše uvízne v písku...

het2
05.03.2021 3 z 5

Je to špatné, ale už je to konečně za mnou. Z počátku to byla jedna z mých nejoblíbenějších komiksových sérií, aby se nakonec propadla skoro na dno.
"Rudé království" opět začínalo dobře, skoro jsem doufal, že se tahle série vykoupí. Ten nový globální konflikt roku 1925, kdy na jedné straně stojí Rudé království a na straně druhé zbytky evropských národů tomu dává správný říz. Jenže... je to celé opět hrozně předvídatelné. Baltimore je jako postava pořád špatně napsaný (oproti minulé knížce jsem měl zase pocit, že se pod jeho maskou skrývá úplně jinej chlápek - něco jako doktor Who), a ten konec je tristní. Vlastně je skoro stejně trapný, jako to citoslovce "PÍÍÍCH", které ten obrázek, jež má být vyvrcholením celé ságy provází. Pro mne zatím jsou dva poslední díly Baltimora komiksové zklamání roku, ale i přes to zkusím být v hodnocení objektivní a pochválím hezkou kresbu a občas monumentální bitevní scény a doktora Rosse (i když mi nějak uniklo, proč se z něj stalo to, co se z něj stalo). 2,5*

FireOfFilth
02.03.2021 4 z 5

Tak to máme závěr této úžasné série. Bohužel poslední díly mě už tak nebavily jako ty první. Série pro mě jaksi vytratila kouzlo.
Celkově na mě poslední svazek působí dost uspěchaně. Máme tu samozřejmě velkou bitvu s přívrženci Rudého krále, kde se naši hrdinové snaží udržet zuby nehty.
Samotné střetnutí Baltimora s Rudým králem je docela nudné, bohužel. A celkový závěr mě jaksi nechal chladným.
Hodnotím 70%

DennisMoore
28.02.2021 5 z 5

Běžně si z rozečtených knih do jiných neodskakuju, jenže ty Dějiny československých legií v datech se tak špatně čtou a Baltimora jsem si zamiloval, takže to prostě nešlo jinak. Příběh končí nejspíš přesně tak, jak jsme všichni čekali, neznamená to ale, že by se obešel bez překvapení. Je fajn vidět, že Mike Mignola a Christopher Golden měli už od první knihy jasno, jaké to bude a jak k tomu dojde, a tak ať se děje, co se děje, všechno působí logicky a nevyhnutelně. Díky za to, pánové, byl to zážitek.

memphisz
23.02.2021 4 z 5

V momentech války proti Rudému království je to skvělý. Ale nešlape to tak, jak bych v závěru čekal. Trochu mi tam chyběl lepší build up. Přesto hodnotím kladné příběh i kresbu, Mignola umí, i když toto není vrchol, který jsem si pro Baltimora přál.

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
Christopher Golden
americká, 1967

Kniha Rudé království je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce31x
Chystám se číst3x
Chci si koupit8x