Až přijde noc přehled

Až přijde noc https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332170/mid_az-prijde-noc-IBJ-332170.jpg 4 44 44

Blízký příběh z dalekých končin světa i lidské duše. Působivý a skvěle odvyprávěný příběh o těch životních okamžicích, které nás změní, a o těch, které nás spasí. Po útěku z pevniny se měl jejich život obrátit k lepšímu. Ale Isle a jejímu bratrovi připadá, že vším prosakuje matčin smutek a studená, vlhká šeď hobartských kamenných ulic. Potom, jednou ráno, spatří Isla červenou loď. Ta barva jí rozzáří celý den. A když se námořník z té lodi spřátelí s její matkou, začne jim všem vyprávět své příhody – z Antarktidy, z rodného Dánska, ze života na lodi. Jako buřňáci černobílí, kteří snášejí drsné podmínky na nejchladnějším místě planety, se tahle osamělá dívenka z konce světa dozvídá, že může jet kamkoliv, být kýmkoliv. Ale stejně tak poznává, že stejně snadno to všechno může ztratit. Dvě dlouhá léta převrátí Isle život naruby.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Práh
Originální název:

When the Night Comes , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Až přijde noc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Miladad
27.12.2021 4 z 5

Exkurze do prostředí o kterém člověk nic netuší. Spojeno s příběhem skutečné lodi a vztahu lidí k ní. Za mě moc zajímavé a čtivé.

ivetka859
03.01.2021 4 z 5

Trvalo mi hodně stránek, než jsem se chytla. Chyběl mi kontext, chybělo mi pojítko mezi dvěma linkami příběhu, chyběla mi časová osa mezi dvoustrannými kapitolami. Byla jsem říčná z těch krátkých a jednoslovných vět, které
mi vlastně nic neříkaly. Trvalo mi to třetinu knihy, než jsem se dočetla, že zápisky z lodi vypráví Bo a to je ten muž, co jednou přišel k rodině Isly.
Pak to najednou celé krásně plynulo a bylo něžné a hezké a uklidňující, tak jako asi Nella Dan. U spousty příběhů jsem cítila porozumění a byly mi jakoby známé.
Teď když vím, že jednotlivé kapitolky jsou korálky vzpomínek z dětství, že nemám čekat žádné drama, ale jenom to nechat plynout jako moře, určitě by se mi knížka četla dobře už od začátku.
Na druhou stranu mě neláká číst tuhle knížku znova. Je taková hezky zvláštní, je vám s ní dobře, ale nedrží vás.


radusak9806-1
27.12.2020 2 z 5

Kniha baví číst, ale nemohu si pomoci ten konec mé nadšení nějak schladil. Jednoduše nepopřu, že jsem čekala nějaké morální vyvrcholení. No nevadí.
Ono se to dobře čte, zvláštně pro nás bude odstavec o Praze a svíčkové, zvláště hřejivý.
Až teď mi dochází, že ono se v té knize vlastně nic nestane, když se stane tak to pro děj nebo postavy není vlastně podstatné (až na pár věcí).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Až přijde noc v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených5x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit9x

Část díla

Autorovy další knížky

Favel Parrett
australská, 1974
2017  79%Až přijde noc
2020  74%A v srdci láska