Bílý kosatec přehled

Bílý kosatec
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534234/bmid_bily-kosatec-65f18858076db.jpg 5 16 16

Asterixova dobrodružství série

< 40. díl

Kultovní komiksová dvojice versus škola pozitivního myšlení. Caesar se potýká s masovou neposlušností v římské armádě. Jeho hlavní lékař Pravdolascus mu proto navrhne metodu pozitivního myšlení, kterou nazývá „Bílý kosatec“. Netrvá dlouho a revoluční přístup nese ovoce v první legii: vojáci si opakují duchaplné afirmace, poznávají své vnitřní já a vyhýbají se proudění negativních energií. Asterix a Obelix nechápou, jak se mohli Římani tak změnit. Brzo se ale pozitivní myšlení začne vkrádat i do jejich vesnice Ubrání se odbojní Galové i před touto ďábelskou zbraní?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

L'Iris blanc , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílý kosatec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Ristridin
01.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Bál jsem se toho, že byl Yves-Ferri vystřídán, protože například jeho poslední díl Asterix a gryf považuju za naprosto perfektní. Nevím a nehledal jsem aktivně, proč došlo ke změně, ale na to, že se jednalo o první počin Fabcara, tak to nebylo vůbec špatné. Především začátek byl sice trochu slabší, ale okolo půlky jsem se opět bavil. Vtipné odkazy a myšlenky. Myslím, že Fabcaro má potenciál tuto značku nezkazit.
Majestatix: "Vždycky jsme byli udržitelný pár a o povinnosti jsme se dělili férově. Já chodil jíst, pít a bavit se s kumpány a ona se starala o domácnost a vařila. Nevím, co by mi mohla vyčítat..."
Obelix: "To já, když se mnou Idefix nechce jít, lezu po čtyřech a štěkám, a on se přidá..."
Římská HRKačka (=Hrozně rychlá koňka) ve smyslu soudobé a ve Francii oblíbené a fungující VRTky? Perfektní :D

Atlantis
23.06.2024 3 z 5

Bílý kosatec je první díl pod novým spisovatelem a je to nepříjemně vidět. Fabcara neznám, ale podle netu není moc zběhlý komiksový tvůrce. A to se dost nepříjemně podepisuje na novém Asterixovi. Vše je neskutečně ukecané, každá postava má pusu plnou blábolů, často se opakují bez náznaku vtipu. Takhle divně napsaného Asterixe byste pohledali. Nesedl mi ani moderní nápad s pozitivním myšlením, vůbec mi to do tohoto světa nesedlo. Všichni byli otravní a vše se vyřešilo na půl straně. Jedinými pozitivy tak zůstává skvělá kresba a barvy, ale i ta působí lehce sterilně. Bavil jsem se jen málo. 2,5*


Kuža007
17.06.2024 5 z 5

Myslím si, že jedná o další slušný díl Asterixe. Docela vtipný pokus Julia Caesara o tom, jak oslabit odbojné Galy. Velice vtipně zkarikován dnešní mladý člověk v podobě lékaře Pravdolascuse. A krásně nastíněno i řešení problémů, které on způsobil. Samotný děj od Fabcara dobrý, ale zároveň nechápu, proč se na pozici textaře/scénáristy udělala výměna, či to máme chápat jen jako dočasné zastoupení? Protože i když je toto Asterixovo dobrodružství na skvělé úrovni, tak se rozhodně nevyrovná posledním dílům Asterix a gryf a Asterix v Itálii, které považuji za jedny z nejlepších v rámci celé série.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)

05.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Bílý kosatec v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Fabcaro (p)
francouzská, 1973
2024  90%Bílý kosatec