Asterix a gryf

Asterix a gryf https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499294/bmid_asterix-a-gryf-fQX-499294.jpg 4 36 6

Asterixova dobrodružství série

< 39. díl >

Asterix, Obelix a Idefix se opět vracejí v novém dobrodružství! V doprovodu nejslavnějšího z druidů se vydávají na dlouhou cestu na východ na špatně zmapované území barbarů za podivným, děsivým stvořením, napůl orlem, napůl lvem, kterému lidé říkají gryf. Na stejnou výpravu se ovšem vydávají i Římané pod vedení slavného geografa Hicsuntleona. Kdo najde gryfa dříve? To se dozvíte, až si přečtete nejnovější album Asterixe.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Astérix et le Griffon , 2021


více info...

Přidat komentář

Kuža007
16.02.2024 5 z 5

Rozhodně nejpovedenější a nejzábavnější díl Asterixe nové autorské dvojice J.-Y. Ferri a D. Conrad, o kousek lepší než Asterix v Itálii, a zároveň patrně i jeden z nejlepších dílů v rámci celé série. Asterixovo dobrodružství u Sarmatů je od první do poslední stránky při hledání gryfa napěchováno výpravností, akčností a humorem. Vtipné a zábavné texty Jean-Yves Ferriho a krásné kresby Didiera Conrada. Krásné historické narážky i narážky na současný svět. Například jak se Obelix zamiluje do Sarmatky, to je dobrá narážka na Gérarda Depardieua. A další devizou můžeme být též i to, že tento díl byl podán i trochu vážněji a jen mu to prospělo. Zkrátka jeden z nejlepších dílu Asterixe.

Atlantis
30.08.2023 4 z 5

Velmi příjemný díl. Skvělé zasazení, moc se mi líbil nosný nápad s gryfem, obrovská chvála za povedenou a detailní kresbu. Do plného počtu mi chybí takový ten inteligentní humor, který mám s Asterixem obecně spojený.


Ristridin
04.03.2023 5 z 5

Páni, tito dva pánové mě velice překvapili. Velice kvalitní díl, opravdu každá strana mě bavila, smál jsem se jako malé dítě, jsou tam vtípky jak pro děti, tak pro dospělé. Líbily se mi i drobné narážky formou kresby, které si musí poctivý čtenář a pozorovatel najít. Rudé hvězdy na koních super!
Lehce se v příběhu objevují náznaky dnešní doby, ale nedráždí.
Přeju dvojici Ferri a Conrad, aby spolu vydali ještě několik dílů, které budou podobně skvělé. Goscinny a Uderzo z nich mohou mít radost.

GoodGames
21.11.2022 5 z 5

Veľké prekvapenie a najnovší Asterix mi kvalitou pripomenul kultové staré diely. Jasné, nie je to síce až taká nálož vtípkov, ale je to naozaj veľmi príjemný diel, pri ktorom som sa smial nahlas. Pekné zimné prostredie, vydarené vedľajšie postavy, zaujímavá zápletka s gryfom a aj ten humor tu funguje. Veľmi sa mi páčila kresba a celkovo som naozaj spokojný.

bazyk21
16.10.2022 5 z 5

Asterix pokračuje dál i pod novým autorským týmem, to je pro nás čtenáře skvělá zpráva, a bonusem je i to, že příběhy mají spád a vtip

adevr
07.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Řekl bych, že tohle je zatím nejpovedenější díl z dílny nových autorů. Ale stejně, na Goscinnyho nikdo nemá. Každopádně, tenhle díl je výpravný, jsou v něm i povedené pokusy o humor, a je brilantně nakreslený. Dokonce už i zvířata jsou jako od Uderza, a stromy mají různou velikost. To, že koncovky a konstrukce příběhu je malinko jiná, než staré příběhy Asterixe, je jasné, ale stejně je to tedy mnohem lepší než některé díly co psal původní výtvarník Uderzo. Tak uvidíme, tendence se zdá vzestupná, a občasné snahy vnést tam narážky na současnost, no... proč ne. Takže, ve finále jsem vlastně, s novým Asterixem, docela spokojen. A pobavily mě třeba i ty rudé hvězdy na koních. Ale jestli Molotovna přijede Obelixe navštívit, asi už bude mít vzadu na oři, velké bílé Z.

Autoři knihy

Jean-Yves Ferri
francouzská, 1959
Didier Conrad
francouzská, 1959