Jednota přehled

Jednota https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242832/bmid_jednota-VG5-242832.jpg 4 123 123

Assassin's Creed série

< 7. díl >

Rok 1789: V nádherné Paříži nadchází úsvit Velké francouzské revoluce. Lidé se bouří proti útlaku aristokracie a dlážděnými ulicemi teče krev. Ale revoluční spravedlnost má vysokou cenu… V době, kdy je rozkol mezi bohatými a chudými největší a národ rve sám sebe na kusy, se dva mladí lidé pouštějí do boje, aby pomstili, co ztratili. Arno a Élise jsou brzy vtaženi do stovky let trvající války mezi asasíny a templáři – do světa, v němž jim hrozí větší nebezpečí, než si vůbec uměli představit.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Unity , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jednota. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

DraculasLady
11.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Tohle bylo konečně pojetí další části příběhu svárů mezi templáři a asasíny podle mého gusta. Bizarní snaha o totální propojení hry a knihy zmizela a před čtenářem se tak objevuje jen příjemně rozpracovaný příběh z dalšího století. Jen si tedy musím přiznat jedno - doteď jsem se vždycky dokázala vnitřně propojit s hlavní postavou a pochopit její činy a vnitřní myšlenky. Elise mi sice z počátku seděla, ale její totální zahlcení pomstou mě postupně znechucovalo víc a víc... Mnohem větší sympatie jsem chovala k Arnovi, a proto mi byl osud nezodpovědné templářky na konci příběhu vlastně lhostejný. No a co bude tedy s tou jednotou? Hm?

ArkAngel
11.04.2023 3 z 5

Jednota podobně jako tituly před ní, pokračuje v novém stylu vyprávění, kdy nejde o doslovný přepis knihy, ale subjektivní vyprávění skrze deníky, navíc z pohledu jiné postavy, než je protagonista. Díky románu tak má čtenář možnost více pochopit postavu Elise a vidět i vnitřní chod řádu Templářů, což nám ukázal vlastně akorát příběh o Haythamovi a pak videoherní Rogue. Propojení s knihou o Haythamovi bylo zpracováno dobře a obecně bych řekl, že tyto deníkové romány sedí sérii asi nejvíce.


Alex.rrr
29.10.2022 4 z 5

Postupem dílů jsou knihy zajímavější a propracovanější. Jako fanda celé série her jsou knížky super zpestření k dokreslení. Příběh Arna a hlavně Elise doplňuje mezery, které ra neukazuje. Za mě určitě super k přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jednota v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených190x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených11x
v Knihotéce225x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech1x