Dutá jehla přehled

Dutá jehla https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67559/duta-jehla-67559.jpg 4 66 66

Arsène Lupin série

< 3. díl >

Maurice Leblanc se do povědomí čtenářů zapsal postavou Arsèna Lupina, lupiče gentelmana. Jemná ironie a věčné mládí nesmrtelného hrdiny staví čtenáře na stranu dobrodružství proti zákonu, klukovství proti nadutosti dokonalých detektivů jako Herlock Sholmes, zkrátka na stranu člověčenství proti všemu, co život svádí do předem stanovených kolejí. Námět Duté jehly je založen na legendě o pokladu z dob Ceasarových, na legendě o pokladu francouzských králů. K němu se dostane jen ten, kdo zná šifrovaný dokument. Za tajemstvím se pídí student Beautrelet, který i přes svůj vtip a odvahu je neustále o krok za geniálním Arsènem Lupinem. Napínavou detektivku s milostnou zápletkou, kde má své místo umění převleku, humor i laskavé porozumění, otevírá nakladatelství Evropského kulturního klubu sérii detektivek s Arsènem Lupinem v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Hollow Needle , 1909


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dutá jehla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Čmeláček
18.06.2022 4 z 5

Jako oddechovka na služební cestu mi kniha docela sedla. Čtyři stars a padla :))).

Meda77
06.12.2021 3 z 5

Příjemné detektivní vyprávění z francouzské obdoby Sherlocka Holmese, v tomto případě pana Lupina. Trocha humoru, trocha napětí a hodně příjemného čtení. Lepší 3starsy.


SHi
23.06.2021 5 z 5

Působivý střet dvou sympatických, ač zcela odlišných postav. Zatímco Lupin se jako obvykle ke všemu staví s rozjařilostí a ironií a zdá se být vždy o krok napřed, mladičký Beautrelet se mu zarputile drží v patách (a čas od času ho dožene i předežene, jen aby se nakonec ukázalo, že tak Lupinovi vlastně hraje do noty) a svým důvtipem, tvrdohlavostí i jistou dávkou přehnané horlivosti a naivity tu trochu připomíná mladého Lupina tak, jak byl představen v Hraběnce Cagliostrové. Celkově se jedná o napínavou knížku plnou gradujících zvratů (a s velice zdařilým vyvrcholením k závěru knihy) zaobalenou klasickým Mauricovým humorem, ironií i jistým tragičnem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

30.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dutá jehla v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x