Jak se po anglicku vytratit v Anglii přehled

Jak se po anglicku vytratit v Anglii https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237072/mid_jak-se-po-anglicku-vytratit-ntN-237072.jpg 4 72 72

Anglické příhody série

< 2. díl >

Kniha je volným pokračováním titulu Jak si na anglické zahrádce vypěstovat českého trpaslíka a vychází již ve druhém vydání. Popisuje další sžívání Hany a Paula s půvabným a harmonickým Oxfordskem i jeho laskavými, byť rázovitými obyvateli a odehrává se na pozadí mnohdy dramatických změn v Hinstonu. K těm radostným patří několikery svatby a křtiny, smutnou zprávou je úmrtí matky zámeckého pána. Ani návrat jeho manželky Samanthy nelze bohužel zařadit mezi příjemné události, neboť její hrabivost přivede Hinston a přilehlé okolí téměř na pokraj zkázy…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se po anglicku vytratit v Anglii. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Marla
05.11.2023 5 z 5

Klidná, milá a laskavá knížka, ideální na nedělní povalování na gauči.

lenkaabooks
11.11.2022 4 z 5

A zase další z knih paní Whitton o tom, jak se žije na anglickém venkově, o jeho svérázných obyvatelích, o lásce k zahradničení a o anglickém jídle. Pár stran bylo trochu utahaných, ale jinak milé čtení, jako vždy.
Jo, trošku mě opouští obdiv k anglickým cihlovým domkům, v nichž se zjevně velmi líbí těm osminohým potvorám.


alkazemka
12.02.2022 3 z 5

Velice kultivovaná a slušná knížka o ještě slušnějším a ještě kultivovanějším životě na anglickém venkově (objevil-li se někde mezi řádky náznak něčeho jako "vznešená nuda", tak to není tak zcela od věci). Až do poslední stránky jsem čekala na ten báječný suchý anglický humor, který mám tak ráda, ale bylo to čekání na Godota. Takže díky za chvíle s pěknou češtinou bez vulgarismů a....to je asi tak vše.

"Asi na čtvrtý pokus se mi podařilo ukrojit z tuhého masa kousíček. Zpita vítězstvím jsem ho omočila v zelené omáčce a vložila si ho do pusy. Bylo to ještě horší, než jsem očekávala."

Toliko autorka k typické anglické kuchyni. A já se tímto omlouvám svým dětem, za všechny žaludeční nevolnosti i ztrátu hmotnosti, které jim způsobila nefalšovaná domácí anglická strava při jejich pobytu v Británii. Vykoupení v podobě jazykových dovedností jim je snad alespoň malou náplastí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak se po anglicku vytratit v Anglii v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených5x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x