Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl) přehled

Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl) https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251733/bmid_zlatodejove-trojkniha-1-2-a-3-dil-KOP-251733.jpg 4 30 30

Alchymisté série

>

Kdesi v Praze je prý od časů Karla IV. ukryt recept na lapis philosophorum, kámen mudrců. Pátrají po něm všichni alchymisté, včetně učeného Angličana Johna Deeajeho přítele Edwarda Kelleyho, tajemný hrabě Bragadino, císařský antikvář Jakub de Strada i tajný agent Tovaryšstva Ježíšova. Rudolfínské Čechy se stávají dějištěm dramatických událostí, v nichž jde až příliš často o život. Je onen alchymistický recept pouhou legendou, nebo skutečností? Kdo z těch, kteří o něj usilují s leckdy ne právě chvályhodnými úmysly, se ho nakonec zmocní?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Richisa
27.02.2020 4 z 5

Od knihy jsem celkem nic nečekala a překvapila docela příjemně.
Kniha se dobře čte, do děje vtáhne. Místy je zde dost popisu, ale to celkem nevadí.

Přirovnala bych k detektivkám pana Vondrušky - odpočinkové čtení v historických kulisách. Zde asi o něco upovídanější.

Čtvrtá hvězdička za epilog, který shrnul dějinné zařazení jednotlivých postav. Zaujalo mě, že i jezuita Šimon má reálný podklad (i když asi kámen mudrců nehledal...)

Zajímalo by mě, jestli byl Rudolf Habsburský opravdu takový blázen, jak z něho dělají zobrazení, ke kterým jsem se dostala.

Metroušek
26.09.2017 4 z 5

Od grafomanů nikdy moc nečekám, a tak mne toto docela potěšilo. Atraktivní téma alchymie, slušné zpracování, Rudolfinská Praha a naše jižní Čechy za předposledního z Rožmberků, trochu tajemna, trochu dobrodružství, přiměřená erudice, proč ne? Á propos, mohl by nějaký sportovec zkusit dojít rychlou chůzí z Rožmberku přes les a dolů ze Slupence do Českého Krumlova za dvě hodiny (jak praví kniha), a dát mi vědět reálně dosažený čas? (:-))


čef
09.08.2017 4 z 5

Místy možná trochu připomíná trochu naivní filmy pro pamětníky jako Císařův pekař apod. Ačkoliv román postrádá vtip tohoto filmu - není to vůbec komedie, přeci jen snad stojí za přečtení. Vcelku obstojně jsou zde propleteny osudy historických postav s autorskou fikcí a nedopadlo to vůbec špatně. Pokud někdo disponuje dostatkem času na dovolené nebo v důchodu, má zde možnost k užitečnému ukrácení dlouhé chvíle.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl) v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě7x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit2x