Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl)

Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl) https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251733/bmid_zlatodejove-trojkniha-1-2-a-3-dil-KOP-251733.jpg 4 29 10

Alchymisté série

>

Kdesi v Praze je prý od časů Karla IV. ukryt recept na lapis philosophorum, kámen mudrců. Pátrají po něm všichni alchymisté, včetně učeného Angličana Johna Deeajeho přítele Edwarda Kelleyho, tajemný hrabě Bragadino, císařský antikvář Jakub de Strada i tajný agent Tovaryšstva Ježíšova. Rudolfínské Čechy se stávají dějištěm dramatických událostí, v nichž jde až příliš často o život. Je onen alchymistický recept pouhou legendou, nebo skutečností? Kdo z těch, kteří o něj usilují s leckdy ne právě chvályhodnými úmysly, se ho nakonec zmocní?... celý text

Přidat komentář

Richisa
27.02.2020 4 z 5

Od knihy jsem celkem nic nečekala a překvapila docela příjemně.
Kniha se dobře čte, do děje vtáhne. Místy je zde dost popisu, ale to celkem nevadí.

Přirovnala bych k detektivkám pana Vondrušky - odpočinkové čtení v historických kulisách. Zde asi o něco upovídanější.

Čtvrtá hvězdička za epilog, který shrnul dějinné zařazení jednotlivých postav. Zaujalo mě, že i jezuita Šimon má reálný podklad (i když asi kámen mudrců nehledal...)

Zajímalo by mě, jestli byl Rudolf Habsburský opravdu takový blázen, jak z něho dělají zobrazení, ke kterým jsem se dostala.

Metroušek
26.09.2017 4 z 5

Od grafomanů nikdy moc nečekám, a tak mne toto docela potěšilo. Atraktivní téma alchymie, slušné zpracování, Rudolfinská Praha a naše jižní Čechy za předposledního z Rožmberků, trochu tajemna, trochu dobrodružství, přiměřená erudice, proč ne? Á propos, mohl by nějaký sportovec zkusit dojít rychlou chůzí z Rožmberku přes les a dolů ze Slupence do Českého Krumlova za dvě hodiny (jak praví kniha), a dát mi vědět reálně dosažený čas? (:-))


čef
09.08.2017 4 z 5

Místy možná trochu připomíná trochu naivní filmy pro pamětníky jako Císařův pekař apod. Ačkoliv román postrádá vtip tohoto filmu - není to vůbec komedie, přeci jen snad stojí za přečtení. Vcelku obstojně jsou zde propleteny osudy historických postav s autorskou fikcí a nedopadlo to vůbec špatně. Pokud někdo disponuje dostatkem času na dovolené nebo v důchodu, má zde možnost k užitečnému ukrácení dlouhé chvíle.

Isew
26.11.2016 3 z 5

Kniha se čte jedním dechem. Zajímavý námět a pár dobrých nápadů (Laterna magica). Nikde zřetelně nedrhne. Solidní čtyři hvězdičky. Hodně překlepů a chyb v textu jsem tolerovala, ale zývat - 2x už mě nadzvedlo. MOBA by měla vyměnit korektora. Jedna hvězdička dolů za pravopisné hrůzy.

tenax
13.11.2016 4 z 5

Souborné vydání románové trilogie Alchymisté (Záhada kamene mudrců, Ve stínu pětilisté růže, Poslední slovo má ďábel), vydávané v letech 2007-2008. Protože jsem všechny tři díly četl, tak jsem knihu jen letmo prolistoval a zjistil, že je to (údajně upravené), ve skutečnosti neopravené vydání, plné překlepů a pravopisných chyb. Ovšem změnou názvu se asi dost lidí (včetně mě) nachytá. Komentáře jsem napsal k jednotlivým dílům.

Macek58
18.01.2016

Oddechové čtení, plno zajímavých témat.

KatnissLavender
11.01.2016 3 z 5

Rudolfínské Čechy, alchymie, lapis philosophorum, Golem, John Dee, Edward Kelley a vše další, co si jen dokážete vybavit se objeví v této knize propojené do důmyslného příběhu, jehož největším kouzlem je právě to, že se mohl skutečně kdysi odehrát...

Gryphonheart
04.01.2016 2 z 5

Velice... oddechová záležitost. Nebýt zbytečně velkých rozměrů, ideální na léto k vodě. Měl jsem Bauera dobře zafixovaného mj. ze Zachraňte krále, kde perfektně vykreslil obraz doby, tady se totéž do jisté míry daří taky, ale spíš skrze přebytečné množství textu než vlastní vypravěčské umění. Příběh nemá hlavu, patu a vlastně ani obsah. Historický román to není, spíš pohádka ve stylu pejska a kočičky vařících dort - tak trochu všehochuť a historie, jak se nikdy nestala. Je to napsané odlehčeně a s jistou mírou nadsázky, ale jedno přečtení stačí.

Beovulfak
31.12.2015 5 z 5

Kniha moc pěkná, jen ty hrubky...ach jo.

Iwíček
25.12.2015 5 z 5

Kniha se mi velice líbila. Děj byl čtivý a jeho obsáhlost nebyla ničemu na překážku. S knihou jsem byla velice spokojená.

Kniha Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl) je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce42x
Chystám se číst20x
Chci si koupit2x