Ajdar přehled

Ajdar
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532762/bmid_ajdar-65d87682d7ee1.png 4 39 39

Matyldina země je jedna z nejkrásnějších na světě. Jednoho dne ale přijde zemětřesení a nic není jako dřív. Až na Matyldu. Král ji proto pověří nebezpečným úkolem: má se vydat do nitra země za drakem Ajdarem, který zemětřesení způsobil, a zjistit, co ho rozzlobilo. Statečná holčička putuje do podzemí a podaří se jí vyřešit nejen starosti draka Ajdara, ale i spousty dalších, zvláštních bytostí.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Portál
Originální název:

Ajdar , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ajdar. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Bonda
30.05.2024 5 z 5

Skvělá knížka pro hraní: po čtení můžete běžet ke švihadlu, uspořádat ukolébavkovou pěveckou soutěž, kreslit propletená zvířata, hrát si s jejich názvy... je to čtení otevřené do různých dalších aktivit. Nenápadně podporuje i pocit odpovědnosti vůči Zemi, má příjemný humor a statečnou, nesobeckou a podnikavou hlavní hrdinku. Navíc mi utkvělo sdělení, že i strašidelné bytostí mohou být nakonec hodné. Třeba jen pouští hrůzu anebo si o sobě myslí, že jsou zlé, ale není to tak.

Litocha
18.04.2024 3 z 5

Pro mě je kniha snadno zapomenutelná. Příběh je velice jednoduchý, putování trochu monotónní. Už po pár dnech po přečtení se mi detaily vykouřily z hlavy. Ani ta popletená zvířata mě nenadchla jako jiné čtenáře - snad proto, že jsem v ruce měla i jiné knihy s popletenými/podivnými zvířaty, navíc pěkněji ilustrované. Ilustrace jsou na mě až moc zjednodušující, líbilo se mi ale barevné ladění a žluto-oranžovo-červené přechody.
(Jako první jsem si zkoušela přečíst název knihy pozpátku, protože mi připomněl Říši Agord, a ulevilo se mi, že není prohozené druhé a třetí písmeno ;)


Orange8knihomol
14.02.2018 4 z 5

Velmi srandovní a vtipné čtení!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ajdar v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech5x