Soukromá pacientka přehled

Soukromá pacientka https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19593/soukroma-pacientka-19593.jpg 4 79 79

Adam Dalgliesh série

< 14. díl

Na exkluzivní klinice plastické chirurgie na zámečku Cheverell je zavražděna pacientka. A ne ledajaká – Rhoda Gradwynová je obávaná novinářka, lovkyně soukromých tajností a senzačních skandálů. Její smrt si mohla přát spousta lidí, ale klinika je uzavřená a dobře střežená, takže seznam podezřelých se zužuje na osoby, které byly na zámečku v době její smrti. Nyní záleží jen na Adamu Dalglieshovi, aby vypátral, jestli se vrah skrývá mezi lékaři, sestrami či personálem zámečku. Ti všichni totiž mají co skrývat...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Private Patient , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soukromá pacientka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Johana
04.02.2024 4 z 5

Velice příjemné, pomalé a starosvětské detektivní počteníčko. Jakkoli se odehrává v době současné, pocitově se ocitáme v časech pana Poirotta a kdo má tento styl a časy rád, blahem se musí rozvrnět.

Jako obvykle u P.D.Jamesové se mi pletly postavy, je jich tu přehojně. Trochu mne zklamala pointa a proto jen 4 hvězdičky - jako četbu ke kamnům v deštivý den nicméně doporučuji na sto procent.

martiline
12.12.2023 5 z 5

Asi těžko někdo, kdo vyrůstal v osmdesátých létech se zájmem o krimi, mohl míjet P.D.James a její detektivky bez povšimnutí a zároveň by neznal Adama Dalglieshe. Ten podrobný popis od P.D. Jamesové v knihách je neocenitelný. Moc se mi líbí anglická krajina v popiscích, ta chladnost až nevlídnost přírody, kdy se vůbec nedivím, že se stane zločin. Také se mi líbí i podrobné popisy vybavení pokojů nepochybně k tomu patří i podrobné poznávání jednotlivých osob. I když je jich v knize až příliš, přesto máte pocit, že každou poznáváte do hloubky jejich počínání. A přesto vraha neuhodnete
Soukromou pacientku čtu již podruhé, protože jsem si prostě mnoho z prvního čtení nezapamatovala – což je výhodou i nevýhodou zároveň. Zase jsem dychtivě četla řádek po řádku, protože v krimi od ostatních autorů se musím často vracet a znovu si objasnit kdo je kdo tady ne. Tady vše přede mnou plyne jako film.


janina66
27.08.2021 2 z 5

Audiokniha. Tak tato kniha nebyla můj šálek dobré kávy. Velice zdlouhavé, zbytečné popisování interiérů a rozložení všeho možného v pokojích apd. Poetické rozmýšlení mě rušilo. Teprve v druhé polovině knihy se začalo něco dít. Při poslechu jsem opravdu trpěla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Soukromá pacientka v seznamech

v Přečtených120x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit3x