... a nezabudni na labute! přehled

... a nezabudni na labute! https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224812/bmid_a-nezabudni-na-labute-238-224812.jpg 4 50 50

Po úspešnom dokumentárnom románe Odvlečení sa Peter Juščák vracia k téme osudov ľudí násilne odvlečených do pracovných táborov v povojnových rokoch. Vo svojom najnovšom románe sa však upriamuje na detailné vykreslenie jedného konkrétneho osudu. Príbeh Ireny Kalaschovej, ktorý vychádza zo skutočných udalostí, je zosobnením osudov tisícov ľudí odvlečených do pracovných táborov v bývalom Sovietskom zväze z územia vtedajšieho Československa.... celý text

Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Kalligram (SK)
Originální název:

...a nezabudni na labute! , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ... a nezabudni na labute!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Sitting-Bull
11.03.2023 5 z 5

Kniha, která rozhodně stojí za přečtení. Není úplně autobiografická, jsou to posbírané a do příběhu zasazené střípky mnoha jednotlivých životů, jak se je autorovi podařilo posbírat od dosud žijících (a toto peklo na Zemi přeživších) žen. Smekám před touto prací a smekám před ženami, které něco takového zažily, které to přežily a které svým přežitím zvítězily. A nemohu nemyslet na tisíce těch, které už svůj příběh nikomu vyprávět nemohly.

Katka2382
07.01.2021 5 z 5

Moc pěkná čtení.Povětšinou čtu spíše autobiografické příběhy přímých účastníků,ale tahle kniha se jim velmi přibližuje.Myslím že autor se tohoto těžkého tématu chopil na jedničku.
Knihu jsem četla jedním dechem,doporučuji.


freejazz
01.10.2020 5 z 5

veľmi silný príbeh, pri ktorom do seba zapadajú dávno zabudnuté informácie. viem, čo tomu predchádzalo a tak klobúk dole, takúto knihu hocikto nenapíše.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha ... a nezabudni na labute! v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x