Ztracený a nalezený

Povídka od: Radka Kocourková
Z knihy: O knihovnickou sovu 2021


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2022

Komentáře (2)

Přidat komentář

Slepýš24
04.03.2022 5 z 5

Povídku hodnotím 5*, protože se mi velmi líbil příběh, který nám tu autorka vylíčila. Možná by bylo dobré konec více rozvinout. Ale těžko říct.

Co bohužel povídku kazí, jsou přímé řeči devítiletého dítěte. Nejsou přirozené, nejsou uvěřitelné, zkrátka nejsou zrovna povedené. Jako konkrétní příklad bych uvedla větu: "Už několik měsíců marně čeká na transplantaci." To nezní jako něco, co by řeklo dítě. Slovo transplantace tu určitě není na místě. A ani to "marně" tu nevypadá nejlépe. Nebylo by o něco lepší třeba: "Táta už hrozně dlouho čeká, až dostane novou ledvinu."?

Navíc se domnívám, že devítileté dítě si dost dobře neuvědomuje, že je maminka na všechno sama a že operace a další věci jsou drahé. Chlapeček by byl určitě smutný z toho, že rodiče nejsou doma a že je maminka nešťastná, ale existenční problémy by tak moc neřešil.

Stačilo by opravit těch pár nesrovnalostí a mohla by to být moc pěkná povídka.

medlovice
14.02.2022 5 z 5

Tak trochu smutná povídka o malém opuštěném chlapci a mladém opuštěném muži, kteří se najdou na lavičce v parku. Jen jsem nepochopila jestli došlo k usmíření a operaci.