Zničehonic hrdinou

Povídka od: Weston Ochse
Z knihy: Vetřelci - Hon na brouky


Odvahou zrovna dvakrát neoplývající desátník koloniální mariny Franklin Sykes se nechal převelet na nejzapadlejší místo ve vesmíru, aby eliminoval hrozbu setkání s děsivými mimozemskými monstry. Pocit bezpečí v důlní kolonii je však klamný.

Originální název:

Zero to Hero


Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (3)

Přidat komentář

Rawar
07.01.2019 4 z 5

08: Zničehonic hrdinou – Weston Ochse - No teda docela bizár. Desátník koloniálních mariňáků, vzdálená a odlehlá kolonie LV 666 a spousta času na nicnedělání. První polovina je popis myšlenkových pochodů hlavního hrdiny a já jsem u něj regulérně uchcával. Výborně napsaná postava. V závěru dochází (jak název povídky napovídá) k zásadnímu přerodu v desátníkově osobnosti a možná to pro mě je škoda. Já bych to dotáhl do happyendu, ovšem antihrdina by zůstal antihrdinou. Ale jo, bavil jsem se. Xenomorfní přítomnost nulová. 4/5

Lenka.Vílka
18.09.2018 1 z 5

Uf, ještě že to byla povídka, takže jsem text měla za sebou. Chtělo hodně sebevědomí tohle publikovat. U mě to příběh projel na plné čáře.


Terva
15.04.2018 2 z 5

Tak pouhé dvě hvězdy. Uvažoval jsem i o jedné.
Velmi divná povídka, nemastná neslaná, jen prostě plyne a doplyne k podivné pointě.
Nakonec mě přesvědčila celkem slušná hororová atmosféra, abych ji hned nezatracoval.

Malá ochutnávka.
Malinkatý měsíc LV-666 v systému Lambda Serpentis nad vodní planetou jménem Lambda Serpentis II. Nedělo se tu nic než občasné nabírání kyslíku z planety dole nebo obzvlášť nakažlivé opary šířící se mezi horníky společnosti Weyland-Yutani težícími molybden.

Hlavní hrdina mi nesednu a hlavně jsem se v něm občas nevyznal.

Citát: Být zbabělec byla jedna věc, ale něco docela jiného bylo, když s ním tak někdo jednal.