Zimnice

Povídka od: Džundži Itó
Z knihy: Balónky oběšenců a další hororové příběhy


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (3)

Přidat komentář

yaoiyuri
02.03.2022 2 z 5

Docela slabota, příběh splácaný z několika drobných motivů (vojáci za 2. světové, prokletý předmět, záhadná sousedovic holka…), prakticky nic se nevysvětlí, dojde k „šokujícímu“ odhalení, proč je najednou u sousedů všechno jinak a celé to vyšumí do ztracena. Jak už tu psali přede mnou, jediná trochu hororová věc je na tom kresba těl „prokletých“.

Voliarty
01.02.2022 4 z 5

Podobné pocity ako pri príbehu ,,Deska z bazaru". Pripomína mi to Verte Neverte. Ale na rozdiel od ,,desky" mi prišlo, že Zimnice má lepšiu atmosféru. Dokonca tomu odpúšťam aj to, čo som vyčítal ,,deske" a teda, že hrdinovia sa náhodou dostanú k informáciám o prekliatí. Prišlo mi to tu lepšie spracované. Čo ďalej musím pochváliť, tak je kresba. Deravé telá sú správne znepokojivé. Za vrchol poviedky považujem záver odohrávajúci sa v búrke, mal dobrú atmosféru. Na internete som našiel anime verziu, ale tá tú konečnú scénu nemala tak dobre spravenú.


Ivan Kučera
03.01.2020 3 z 5

S Malířom asi najslabší komiks zo zbierky Balónky oběšenců a další hororové příběhy. Nie zlý, ale oproti ostatným je to predsa len priemer. Pohľad na ľudí s dierkami v telách je nezabudnuteľný a sám osebe značne znepokojivý. Samotný príbeh, ktorý je okolo tohto zvláštneho fenoménu vystavaný, sa však javí byť (napriek ukotveniu vo vojne, čo ale nie príliš funguje) nedostatočným resp. nie ktovieako zaujímavý.