Temná matka

Povídka od: David Farland (pseudonym)
Z knihy: Vetřelci - Hon na brouky


Příběh vyplňuje mezeru z filmu Vetřelci. Podrazák Burke, který zradil Ripleyovou a mariňáky, je při pokusu o útěk zajat vetřelcem a odvlečen do hnízda. Čekají ho krušné chvíle.

Originální název:

Dark Mother


Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (4)

Přidat komentář

Rawar
07.01.2019 5 z 5

09: Temná matka – David Farland – možná nejlepší povídka z celé knížky. Nemohu nic prozrazovat, zde pro to není omluva, musíte si to přečíst sami. Snad jen, že je to bezútěšné, bolestivé a skvělé. 5/5

Lenka.Vílka
19.09.2018 5 z 5

"...cítil v sobě toho tvora, ve svém těle, jako obrovskou rybu v akváriu plující sem a tam."

Takhle jsem si to představovala už od začátku. Takhle jsem mylsela, že budou vypadat všechny povídky. Taky je to první, ze které jsem se obtěžovala s citátem. Jenom škoda, pár stran navíc by mi nevadilo. Ale zase, co by tam autor popisoval, že? Vkusný bonbonek. Mňam!


Terva
15.04.2018 5 z 5

Někdy se probudíte
z ošklivého snu
do ještě větší
noční můry.

Souběžný spin-off k filmu Vetřelci od Jamese Camerona. Příběh Cartera Burka, když zamknul dveře před Ripleyovou a Newt. (Pokud si vzpomínáte na filmovou verzi). Když se otočil, stál za ním Vetřelec. Toto je dovysvětlení jeho osudu a myšlenkových pochodů.

Malá ochutnávka:
Uslyšel nějaké plácnutí a pak zahlédl v částečně zakrytém klenutém vchodu pohyb, uviděl hlavu a část těla obrovského xenomorfa, který byl minimálně pět metrů vysoký. Tvor měl obrovské břicho, vyšší než dům a delší než autobus, a právě umístil na hromadu jakéhosi sajrajtu ohromné vejce.

První opravdická povídka, která mě zaujala. Proto taky ten plný počet hvězd. Tak to nějak jsem si totiž představoval celý svazek těchto povídek. Dá se tak říci, že až do deváté povídky jsem byl vesměs zklamaný obsahem.
Tady to je bomba.

Citát: Přemýšlej, než začneš křičet.

yaoiyuri
30.03.2018 3 z 5

Větřelcoznalí lidé ví, jak Cameron plánoval zakončit osud Burkea (a dokonce to i zfilmoval, jen tu scénu pak nakonec, bohužel, z konečné verze filmu vystřihl – dá se ale najít v knize Votrelci od Alana Deana Fostera), a tohle mi přišlo slabší.