Tajemný rytíř / Tajomný rytier

Povídka od: George R. R. Martin
Z knihy: Rytíř Sedmi království


Dunk s panošem Eggem se rozhodne zúčastnit se turnaje, konaného u příležitosti svatby lorda Buterwella v Bělostěnách. Netuší však, že svatba je jen záminkou ke spiknutí proti králi.

Originální název:

The Mystery Knight


Rok vydání originálu: 2010

Komentáře (6)

Přidat komentář

kopeceli
11.03.2023 5 z 5

Výborná, napínavá povídka! Něco jsem tušila, ale nic nevěděla a nakonec to rozuzlení s vejcem! Hlavně že to nakonec oba přežili.
A mě teď čeká Hra o trůny.

elenai
04.09.2020 5 z 5

Povídka měla neskutečně výbornou atmosféru. To obcházení v kruzích, zjišťování, co se vlastně děje... Chvílemi mi i běhal mráz po zádech a zcela nelogicky jsem měla o Dunka a Egga strach, byť vím, že není možné, aby se jim stalo něco závažného, že. Tady se taky krásně ukázalo, že to, co se povídá, není vždy pravdou. Zdravím, lorde Krvevrane!


Renncha
29.06.2020 5 z 5

Závěrečná povídka byla dokonalá, už se těším až se vrhnu na samotnou sérii píseň ledu a ohně :)

Claudius
30.12.2019 5 z 5

Dotřetice výborná povídka. Dotýká se to současné politiky Sedmi království i nedávné minulosti, ukáže nám velké hráče a opět se dostaneme na turnaj! Musím Martinovi přiznat, že jeho texty neztratily nic ze své čtivosti i ve formátu povídky a já se nesmírně těším, až ze světa Písně ledu a ohně vyplodí nějaký delší text, o Vichrech zimy ani nemluvě. Asi si přečtu i další povídkové sbírky, do kterých Martin přispíval. Podle Rytíře Sedmi království to stojí za to.

Torgal
03.03.2015 5 z 5

Po dlhšom úvode, kde sa musí človek zorientovať vo veľkom množstve postáv prichádzajú intrigy, zrady a šedá politika presne v duchu ságy. Zvratov je snáď až priveľa, neustále sa niečo deje a Dunk s Eggom majú plné ruky práce vykľučkovať z labyrintu politických ambícii so zdravou kožou. Vynikajúce čítanie so skvele vystavaným príbehom, ktorý je ale v závere trochu uponáhľaný. 9-/10

gogo
16.02.2015 4 z 5

Styl psaní třetí povídky mi v mnohém připomínal druhou v pořadí. Potulný rytíř zůstal nepřekonaná, avšak i zde si autor drží velmi vysoký standard.