Slabý kus

Povídka od: Michaela Merglová
Z knihy: Za pět minut zvoní


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2024

Komentáře (2)

Přidat komentář

evismaior
03.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tohle bylo silné a s klidem si dokážu představit, že by se taková povídka mohla objevit v jednom z předchozích povídkových sborníků věnovanému hororu.
Asi každý měl někdy (i po dlouhých letech a o to je to pak děsivější) sen, že je zpátky ve škole, čeká ho kupříkladu maturitní zkouška, jenže (po těch letech) ví, že samozřejmě už dávno nic moc ze středoškolského učiva neumí a že to zkrátka bude katastrofa. Ale co když se člověku začnou ve snech vracet vzpomínky na školní šikanu? A co když se začnete bát, že se z takového snu už neprobudíte? Uf, vážně dobré.

Akléda_
29.01.2024 5 z 5

Tak takhle geniální otevření celé povídkové sbírky jsem tedy nečekala. Autorku jsem vůbec neznala a jsem moc ráda že jsem se tu s ní seznámila, tohle bylo skvělé. Povídka je sice krátká, což mě mrzí, ale i tak toho předá dostatek. Vyvolala ve mně hned několik negativních emocí, ať už hrůzu, úzkost nebo paniku. Byla mi velmi blízká i svým tématem, které na mě velmi dopadlo. Líbila se mi i postava terapeuta, zapojení snů a celkově jsem z toho fakt nadšená, i přes to, že povídka není vůbec pozitivní. Jen mě mrzí ten otevřený konec a nedostatek stránek!