Potoky krve

Povídka od: Steven Erikson (pseudonym)
Z knihy: Potoky krve


V přístavním městě Žalostná Cácora se občanů zmocnila panika, protože ulicemi kráčí děsivý vrah. A jak už má Emancipor Reese svou pověstnou smůlu, je vrahovou poslední obětí jeho nyní bývalý zaměstnavatel. Na Rybářském rynku vyvěsili dva cizinci, kteří nedávno dorazili do města, oznámení. Zpráva, páchnoucí smrtelnou magií, začíná: Hledá se osobní sluha. Cestování. Může se Emanciporova smůla obrátit? (www.legie.info)

Originální název:

Blood Follows


Rok vydání originálu: 2002

Komentáře (2)

Přidat komentář

Claudius
06.02.2020 5 z 5

Zajímavá a překvapivě docela vtipná povídka, která nám ukáže zase další unikátní kousek nepředstavitelně rozmanitého světa Malazské Knihy padlých. Povídkový formát tomuto světu nečekaně svědčí - někdo může dokonce uvítat tu větší sevřenost příběhu a lehké uvolnění od monumentálního rozmachu základní ságy.

Torgal
16.03.2016 3 z 5

Od poviedky očakávam nejaký dobrý nosný nápad, alebo aspoň zaujímavý plnohodnotný dejový oblúk. Potoky krve nemajú nič z toho a evokovali vo mne skôr kapitolu z knihy než text, čo obstojí sám o sebe. Pre každého, kto čítal Vzpomínky ledu (čiže 99% ľudí, čo si túto poviedku prečítajú) je navyše okamžite jasné, čo sa deje na jej pozadí a inak nemá čím prekvapiť. 6-/10