Počátek/Završení

Povídka od: neznámý - neuveden , Anina Bennet
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha třetí


Povídka je rozdělena na dvě části a pojednává o nejmenované planetě a o pyramidách na ní postavených, o partě archeologů a jejich výpravě za poklady a Vetřelci.

Originální název:

Advent/Terminus


Rok vydání originálu: 1990

Komentáře (3)

Přidat komentář

Terva
20.04.2023 4 z 5

Scénář: Anina Bennet
a Paul Guinan
Kresba: Paul Guinan
Barvy: Rache
Titulní strana: Kilian Plunkett

Tohle je pěkně nakreslený, titulní list je strašidelný a rozložení komiksových oken není divoké, ale uspořádané. Vizuální stránka je dobrá. Obsahově je to archeologické dobrodružství, kde nesmí chybět Vetřelci. Ti jsou všude a bez nich to nejde. Ale znáte to pořekadlo? Když na konci příběhu přežijou dva lidi, je to hepáč jako hrom. Když přežije jenom jeden, je to komedie. Tohle byl komediální hepáč jako hrom.

Citát: Po zrodu následuje smrt.

yaoiyuri
29.12.2017 4 z 5

Libí se mi, jak to musí držet klišé lovce pokladů, protože pseudoarcheologové (čti vykradači hrobů) i v daleké budoucnosti uprostřed vesmíru prostě MUSÍ mít vizáž ala Indiana Jones nebo Rick O'Connell z Mumie… aby čtenář na první pohled poznal, o co jim v mimozemské pyramidě na hromadě písku jde. Už chyběl jen bič.
Žoldák Zorne byl zajímavá figurka, škoda, že nedostal více prostoru. Jinak dějový zvrat alias vrátíme se tam, abychom si to natočili, mi nedává smysl doteď, oni byli fakt blbí... :_D


Terva
13.05.2015 4 z 5

Podivné barvy doprovází pátou povídku z Volume 3. Kreslil jej Paul Guinan. Povedl se mu však nádherný zelený Vetřelec. Scénář mají na svědomí Anina Bennet a Paul Guinan. Malá ochutnávka: Hele, co kdyby sme se vocaď zdejchli, dokad ještě můžem?