Ozubená kolečka (část první)

Povídka od: Matz (pseudonym)
Z knihy: Zabiják 1 a 2 (první část)


Po osudové ráně vedle se nájemný vrah přesune do státu Venezuela. Užívá si peněz vydělaných z dřívějších kšeftů. Jeho pohoda však končí, když se objeví podivný gringo a začne se vyptávat . . . (část první)

Komentáře (2)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
18.03.2024 5 z 5

Ozubená kolečka jsou fajn, dokud vám nedojde, že možná nestačí ani jednou orotovat ve strojku, a je najednou konec. Protože tady už je už konečně pořádný příběh. Který než se pořádně rozjede...přijde jeho rozdělení. A druhá část v druhé knize.

A to je vážně škoda. Protože tentokrát sice dostaneme další oblíbenou Zabijákovu exkurzi do historie, ale taky trochu jiné hrabičky než ty, které měl v prvním příběhu. Prostě je konec uprostřed konverzace. A to je poměrně škoda. Ale chápu, jinak by asi nešlo v rámci modráska. Jenom to působí trochu divně. Tak si holt počkáme na pokračování  :)

Terva
06.02.2024 3 z 5

„Takový kajman je moc zajímavé zvíře.
Přirozený zabiják.
Nemilosrdný, efektivní a samotářský.
Žere docela málokdy, ale když už zabíjí,
tak se s tím nemaže.“

Zase je tu scénář takovej rozporuplnej. Opět nějaká ta historie o Venezuele (Bolívar a Aguirre), nějaké to žehrání na lidstvo . . . a děj v podstatě žádnej. Jedna akce, jeden kajman a tím to končí. Kresba opět povedená.

Citát: Pokud zabíjíš lidi podle instinktu, bude líp přestat.