Nezvyčajný hrob

Povídka od: Andrew Benedict
Z knihy: Volanie o pomoc


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (2)

Přidat komentář

MM_Master
11.04.2022 4 z 5

V poradí šestnásta poviedka nesie názov "Nezvyčajný hrob". Jej autorom je Andrew Benedict. Rozhnevaný otec mladej Lucy sa rozhodne pomstiť jej sebevraždu, ktorú spáchala kvôli nešťastnej láske ku samoľúbemu, bezcitnému mladíkovi. Dej sa odohráva v bližšie nešpecifikovanom americkom veľkomeste.

kamibe
12.02.2020 5 z 5

Nezvyčajný hrob je opravdu tedy záležitost k představám! Důkladná příprava celé akce mohla otce zaměstnat natolik, že opravdu asi přestal být jednak smutný, jednak naštvaný. Akce vždycky člověka zbaví těch největších emocí. Jenže o tom přemýšlím ještě jinak - otec se vlastně velmi zapletl do svého vlastního osudu. Pomstil se, což mu mohlo udělat pochybnou lepší náladu. Co to však řeší? Dceru mu to nevrátí. Mohla bych se ptát, jestli spolu o jejím milenci hovořili. Jestli měli vztah založený na otevřenosti a důvěře v tom, že jeden druhého dokáže vyslechnout a podpořit. Jestli otec mohl tušit z nějakých náznaků, co se chystá. A také přemýšlím o vlastní sebehodnotě, kterou měla dcera sama o sobě.
Ale vím, že takovéhle věci asi každý nemá potřebu tak promýšlet.
Čtenář může považovat vypravěče za samotného pana Mortona, ale také to může být někdo, kdo ten příběh opět slyšel od někoho, kdo ho slyšel od jiného... možná by mě zajímalo, koho si pan Morton vybral jako prvního, komu to vypoví, a jestli se mu pak ještě víc ulevilo.