Nemůže pršet věčně

Povídka od: Lucie Lukačovičová
Z knihy: Krásky a vetřelci: Pulp stories


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (4)

Přidat komentář

pujec
19.09.2023 5 z 5

Tady jsem byla úplně nadšená. Protože kdo z nás nikdy nechtěl být hrdinou nějakého filmu.

Terva
07.02.2023 4 z 5

„Říká se, že jste nejlepší
detektiv ve městě.
Že dokážete vyřešit
jakýkoliv případ
a pokaždé neuvěřitelně rychle.“

Noirová detektivka, kde se ještě používá VHS kamera. Retro mám rád. V jedné části příběhu dokonce hlavní hrdina Patrick Mayhem vysvětlí, alespoň částečně, proč zrovna VHS. Líbilo se mi to posouvání žánru. Sice se to táhlo v té klasické „klišé“ rovině, ale to, kam to dospělo mě nadchlo. Na můj vkus moc „majitelů“ VHS, ale změna je život a mrtvého už to nevrátí. I když, v tom systému, ve kterém se ocitl hlavní hrdina, jeden nikdy neví. „Všechny ty scenérie jsem viděl vykreslené černobíle, jako nějaký starý film“ Sice to není ta avizovaná Ripleyová a sci-fi, ale líbilo se mi to.

Citát: Pokud neřeknu padouchovi drsnou hlášku, nedokážu vyhrát.


kure91
03.01.2022 4 z 5

Neodpustím si začít hodnocení jinak, než že napíšu, že povídka pracuje s hromadou žánrových klišé a zaběhnutých šablon. Ale jelikož to je podstata povídky, tak to jinak nejde. Od autorky dostáváme pořádnou noirovku, která se začne zamotávat o další žánry. Všechno graduje, krásně se proplete a závěr rozuzlí.

Maud22
28.09.2021 5 z 5

Parádní detektivní příběh jakoby ze staré školy, ale ne tak docela. Ústřední myšlenka postupně graduje, využívá klišé zaběhlých postupů žánrů jako je detektivka, horor a paranormální romance. Konec je takový, jak má být. :-)