Maska rudé smrti (komiks)

Povídka od: Richard Corben
Z knihy: Duchové mrtvých


Jedno království zasáhla morová nákaza, kterou nazývali Červaný smrt pro příznačné krvácení z pórů. Princ Prespero se chtěl před ní ochránit, a tak vybral ze svého panství tisíc mužů a žen a společně odešli do odlehlého kláštera. Vchod nechal zapečetit, aby se nikdo nedostal dovnitř, ale ani ven. Zde si užívali a bavili se ve společnosti herců a hudebníků.
Jednoho dne uspořádal princ maškarní ples. Konal se v sedmi komnatách, při němž každá z nich byla vyzdobené do jiné barvy a ladily i okna - modré, purpurové, zelené, oranžové, bílé, fialové a černé. V tomto posledním pokoji byla však okna červená a vydávaly až krvavé světlo, pro které se sem nikdo neodvažoval vejít. Vždy, když odbíjely hodiny celou, se celá společnost zastavila a naslouchala jejich zvuku, jenž se jim zarýval pod kůži. Když hodiny odbily půlnoc, objevila se v sálu postava s maskou Červené smrti. Prošla přes všech šest sálů až do toho posledního černého. Teprve nyní se princ zmohl a rozběhl se za ní s mečem. Chtěl ji zabít, ale místo toho padl mrtev k zemi. Ostatní hosté se Červené smrti pokusili sundat masku. Maska však nebyla maska a Červená smrt si pro ně opravdu přišla a nikdo jí nyní již neunikne.

Originální název:

The Masque of the Red Death


Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
15.12.2023 3 z 5

Dvě hodiny
tu bloudím
v kruzích . . .
ale hledám
nějaký další příběh.

Kletba, smrt a krev. Trochu básní,m trochu napětí, ale jako celek to na mě dojem neudělalo. Průměrný příběh vlastně skoro o ničem. Nebo vlastně o Rudé smrti. KONEC.

Citát: Dobrá, nebudu tě tedy zdržovat a raději půjdu dál . . .

Lenka.Vílka
05.06.2020 4 z 5

Tak tohle byla sice dobrá jízda, ale tak úplně jsem se do povídky nepoložila. Přeci jen tak tam bylo té krve tolik, až odpoutávala mojí pozornost příběhu...