Lovci vraků

Povídka od: Pavel Fritz
Z knihy: Studené světlo hvězd


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (4)

Přidat komentář

Covenant
08.09.2023 4 z 5

Dobrá povídka. Vlastně je to dost podobné povídce "Bestie". Ta byla, ale dynamičtější a nehrála si na nic víc. Tady to bylo sice dobře nastavené, ale po prvním seznámení (víte s čím), bylo dopředu už celkem jasné, kam to spěje. To, ale neznamená, že je to něčím špatné. To vůbec ne. Povídka mě bavila a závěr, ač očekávaný, byl dobrý. / A teď po přečtení komentářů vidím, že jsem takovej chytrák hlavně kvůli tomu, že jsem taky viděl Beyond the Aquila Rift :)

t_gon
02.02.2022 4 z 5

Mix skvělé Alastairovy povídky Beyond the Aquila Rift a částečně filmu Horizont událostí. Smícháním těchto ingrediencí vznikne nápaditý sci-fi horor, který pro mě originálním způsobem propojí dvě dějové linie a v závěru tak trochu šokuje. Skvělá práce se čtenářem.


het2
05.06.2021 4 z 5

Nelítostné obchodní jednání na jehož výsledku závisí jedna z nejúspěšnějších korporací v galaxii versus průzkum opuštěného (a nebo taky ne) vraku lodi, která se ztratila v hyperprostoru před 135 lety.
Celou dobu budete přemýšlet, jak se tyhle dvě dějové linky protnou a až se tak stane, autor Vám dozajista vyrazí dech. Pokud jste tedy nečetli fenomenální povídku Alastaira Reynoldse "Beyond the Aquila Rift" (nebo neviděli její adaptaci na Netflixu). Protože ten konec je jak vystřížený právě z téhle povídky. Ale samozřejmě to může být jen náhoda. Budu se tvářit že jo a dám 4*

Franc
30.05.2021 4 z 5

Další povedený kus do sbírky. Honba za bohatstvím přinese tajemného nepřítele. Nepřítele, který se odvděčí za život životem. Leč životem, který je pouze zlatou klecí.

Zajímavě pojaté, zpracované, a skvěle vypointované.