Kniha 3: Drákula

Povídka od: Pat Mills
Z knihy: Upíří rytíř 1


Opět se zde dovíme něco více z minulosti Heinricha a Rebeky. Heinrich zjišťujě, že není taková, jak si jí zromantizoval. A on sám, že byl také trochu jiný, spíše víc, byl monstrum. Ve světě Vzkříšení však musí bojovat proti zatím neznámému protivníkovi. Ten se Requiema neustále snaží zabít. Zde Heinrich Requiem zjistí jeho jméno. A také se dozví, že by mohl být reinkarnací obávaného Thurima......

Originální název:

Volume 3: Dracula


Rok vydání originálu: 2002

Komentáře (2)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
14.01.2020 5 z 5

Opět se podíváme do minulosti a to se mi líbilo. Nikdo není dokonalý. Někdo svatý. A já si užívám styl tohohle vyprávění. Jenom trochu, potom děj jinde, zase odkrejeme víc. A hezky pořádně, ať svůj názor na hrdiny změníte. Závěrečná řežba epic. Doporučuji všem romantičkám. Ať ví, jak má vypadat vlkodlak ;)

Terva
01.11.2019 4 z 5

Za to, co jsi nám udělal, budeš trpět!
Budeme tě pronásledovat skrz prostor a čas!
Najdeme tě, ať už se ukryješ v jakémkoliv těle!
Naše osudy jsou spojeny!
Naše smrt se stane tvou smrtí!

Abych napsal pravdu v této knize třetí lehce ubylo humoru a ironie. Vše to tak nějak nabralo vážnější notu. Lehký útlum mě trochu štval a už jsem se tak moc nebavil. Jediným zpestřením byl příchod Lady Venuše, jakožto novou kapitánku Panenských pirátek. A jako třešnička na dortu připluje Draculova vlajková loď S.S.Satanica – pekelně nádherné až boží plavidlo.

Malá ochutnávka:
Thurim byl ve svém pozemském vtělení velmistrem řádu Německých rytířů. Pod jménem Heinrich Barbarossa šířil křesťanství mezi posledními zbytky pohanů v Rusku a masakroval každého, kdo odmítl přestoupit na jeho víru. Během křížových výprav ukradl z Archy úmluvy Thurim – magické kladivo. Po své smrti se stal upírem a bojoval po Drakulově boku proti bohům předpeklí.

Zatím co scénář zaznamenal lehký útlum, je kresba stále ta samá. Perfektní, ponurá, gotická až magická. Důkazem tak může být dvojstrana z denních můr samotného Requiena asi v druhé třetině tohoto příběhu. Tady snad není co dodávat. Dvě dávky. Vybral jsem …. citátů. Na konci této knihy je menší galerie skic a nepoužitých kreseb. Kdo nemá dost, tady se může dosytosti napít. Při čtení této třetí knihy jsem poslouchal skupinu Toxic Holocaust a jejich poslední studiové album Primal Future z roku 2019

Citát: Nerad bych měl ve svých službách někoho, koho odpuzuje mučení.