Kam plují harmy

Povídka od: Pavel Fritz
Z knihy: Studené světlo hvězd


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (4)

Přidat komentář

Covenant
23.09.2023 5 z 5

Panejo! Tak tohle byla pecka! Když jsem se v povídce dostal k boji hvězdné pěchoty, neubránil jsem se pocitu, že jde o pasáž, která mi kazí dojem s celku a chyběli mi procházky a rozmluvy Gordona, které byly mnohem zajímavější, než tato akce, kterou jsem považoval za nejdůležitější část. Naštěstí to byl jen prostředek k tomu, o co autorovi skutečně šlo. Od jistého bodu, až do konce jsem pak skoro nedýchal s našimi hrdiny a bylo to opravdové dobrodružství, u kterého jsem se bavil, jako dítě. A samotný závěr? Nemůžu vyzradit pointu, ale jsem naprosto spokojen s tím, jak byl uzavřen. Tleskám a klaním se. Tohle bylo opravdu boží!

harrym
17.02.2023 2 z 5

Tohle bohužel není na plný počet. K povídce jsem se musel nutit několikrát, než jsem se takříkajíc chytnul, vždycky jsem skončil tak v první pětině a nechuť dál. Úvod povídky nemá příliš společného s jejím závěrem, je takový nechytlavý.


t_gon
02.02.2022 5 z 5

Vynikající zakončení excelentní domácí sbírky, kde se skloubí hard sci-fi s těžkou military akcí, která není jen o bezhlavé řežbě, ale i o vydařené taktice, technice a politice. Tohle byla neskutečná nálož a dostat pod ruky rozmáchlou trilogii o vládcích, prvním kontaktu, budování společenství a následném tažení za vyhlazením "hrozby", jež by eskalovala jinou "časovou linií" bez krvavé bohyně, to by byla naprostá fantazie. Zasloužený král této sbírky.

het2
28.06.2021 5 z 5

Tohle je na plný počet. Bez debat. Celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že takhle nějak by psal David Brin na speedu svůj cyklus o Pozvedání pro 21. století. Tohle je sci-fi par excellence. Má to všechno - zajímavý vesmír plný tajemství, osudový objev a následný konflikt, dobrodružství, postavy, které si oblíbíte a zajímavé rozuzlení. Nezlobil bych se za román. Naopak.