Kalendář příběhů

Povídka od: Neil Gaiman
Z knihy: Předběžné varování: Krátké fikce a disturbance


Povídky spjaté s měsíci v roce.

Originální název:

A Calendar of Tales


Rok vydání originálu: 2013

Komentáře (2)

Přidat komentář

jirincz
12.10.2015 3 z 5

Dobrá myšlenka udělat krátké povídky spjaté s jednotlivými měsíci v roce. Škoda, že je to občas slabší. A je to tak půl na půl, něco hodně povedené něco vyloženě slabé a o ničem.

Lednový příběh s životem roku byl hodně zajímavý a nejsem si uplně jist, zda jsem pochopil vše a spíše si to nepřimyslel:-) Hodně se mi líbil únorový minipříběh o setkání starých známých z kosmu. Březnové pirátky mě nenadchyl a pro mě o ničem. Totální úlet mi přišel dubnový příběh s kachnami. Květnový den matek jsem nějak nepochopil, o ničem... Červnový příběh s rozhádanými rodiči, co se na ničem neshodnou, mě pobavil. Ledové iglů z knížek v červenci byl podobný úlet. Srpnový požární příběh mi přišel nějak výplňový a opět nějak o ničem. Zářijový příběh s prstenem, co se vrací byl hodně povedený až děsivý. Říjnový příběh s džinem byl taky hodně povedený a fantaskní. Listopadový příběh opět s pálením věcí, co po nás nemůžeme nechat, pro mě o ničem a slabý. Prosincový říběh o naději bezdomovkyně příjemné zakončení.

Jano.
31.08.2015 5 z 5

Iglú z kníh, staré pirátky, oceány na oblohe, prsteň v tvare levej hlavy... neskutočne inšpirujúce. Gaiman dokázal, že písanie je skutočne remeslo. :D