Inkognito

Povídka od: Miroslav Žamboch
Z knihy: Armáda


Bakly se potřebuje dostat do Kihmu. Rozhodne se, že to vezme po moři. Nalodí se na loď, jejíž posádka cestou nabere spousty otroků. A i když Bakly cestuje inkognito najde se jeden člověk, který prozradí, že je na něj vypsaná dost velká odměna. Posádka lodi se rozhodne Baklyho zabít.

Komentáře (3)

Přidat komentář

mot33
21.06.2020 5 z 5

Super povídka z cesty na lodi ,a opět zachrana i splnění ůkolu a spousty mrtvých.

cori
23.05.2020 3 z 5

Bakly a jeho námořní dobrodružství s bandou pašeráků se tentokrát obejde bez magie. Výlet lodí, koupání v laguně, opalovačka na palubě se změní v boj o přežití. Ovšem ne Baklyho, ale těch druhých.


Terva
04.05.2020 5 z 5

Ostří ho otevřelo jako hadrový vak
neplněný něčím horkým a mazlavým,
ocel se zastavila
až o hrudní koš.
Nechal jsem ho viset na čepeli.

Tohle je povídky, která ještě nikde nebyla zveřejněna. Je vlastně napsána vyloženě pro tento svazek. Asi proto, aby se čtenáři moc nezlobili, že čtyři povídky si už vlastně, ten kdo měl zájem, mohl přečíst jinde. Inkognito se tak stává jedinou povídkou v tomto svazku, která je k přečtení poprvé. Těšil jsem se na ní, ze všech nejvíc. Chtěl jsem nové Baklyho dobrodružství. Baklyho nikdy není dost.

Malá ochutnávka:
Neměls ho brát na palubu, nepotřebujeme svědky, zaslechl jsem hlas.
„Jarque i jeho šéf, nebo společník, nebyl jsem si jistý, spolu hovořili kousek pode mnou a nechali u toho otevřené okno“
Zaplatil sto osmdesát zlatých, připomněl Jarque.
Stejně jsi ho neměl brát, může to ohrozit náš obchod.
Můžeme ho zabít, navrhl Larque. Třeba u sebe má ještě další peníze.
„Jarque se mi vlastně líbil, mám rád přímočaré lidi.“

A dostal jsem víc, než jsem očekával. Řekl bych, že to tak trochu jiný, nový pohled na Baklyho život. Je to snad poprvé, co se plaví po moři. A i když je na lodi poprvé, ihned se zorientuje, najde záchytné body a prostor pro případný boj, kdyby k němu došlo. A ono k němu dojde. Bakly se pouští do boje s mořskými vlky a nic jim nedaruje. V povídce dokonce najdete i Baklyho novinku – černý humor. Nad jeho jednou úvahou jsem se strašně rozesmál. Nechci nic víc prozrazovat a tak jen mohu doporučit k přečtení.

Citát: První kousek slunce se vynořil z moře. Vypadalo to na další horký den.