Exploze

Povídka od: Christopher Golden
Z knihy: Vetřelci - Hon na brouky


Jednotka našich dobře známých mariňáků z Vetřelců je vyslána splnit misi na nehostinné, ale pro Společnost velmi cenné, planetě obývané agresivní životní formou. Příběh se točí především kolem desátníka Dietrichové.

Originální název:

Blowback


Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (3)

Přidat komentář

Rawar
07.01.2019 4 z 5

05: Exploze – Christopher Golden - Příběh starých známých mariňáků, kterak se vydali na misi, zadanou společností Weyland-Yutani, na neznámý planetoid, kde se údajně vyskytuje důležitý prvek pro vylepšení pohonu kosmických lodí. Na místě se objevil neznámý, agresivní organismus, který útočí na pracující vědce a tak mají za úkol koloniální mariňáci uklidit svinčík a zajistit oblast. Bude to tedy ozbrojený střet. Tvorové bohužel nejsou xenomorfní, přesto jsou docela zajímavý a možná by stálo za to, rozvést jejich příběh na více stránkách. Nebylo to špatné. Nebylo to ovšem ani hodně dobré. 4/5

Lenka.Vílka
18.09.2018 4 z 5

Zatím nejlepší povídka z knihy. Má to ale háček. Je to povídka. Takže v moment, kdy všichni pochopí vo co go, je konec příběhu. Jak to bylo dál, by mě upřímně řečeno, zajímalo mnohem víc, než co mi bylo předložeto v tomhle příběhu.


Terva
15.04.2018 4 z 5

Můžeme odsud prostě vypadnout
a odkrouhnout to,
co máme odkrouhnout,
ať je tenhle hon na brouky už za náma?

Geniální tvorové. Opravdu, tohle mě zaujalo. Na druhé straně mě to i naštvalo. Další v řadě povídek v tomto svazku, která nemá s klasickými Vetřelci s velkým V, vůbec nic společného. Vlastně jen jména vypůjčená z filmové tvorby Jamese Camerona.

Ale i tak dávám čtyři hvězdy za úžasný námět.
Další povídka, která by se mohla stát scénářem k filmu.

Malá ochutnávka:
Koloniální mariňáci sem nepřišli na průzkum. Měli zajistit, aby třetí tým vědců, které sem plánovala společnost Weyland-Yutani poslat, měl čas vybudovat si tu prostory, než se s nimi místní fauna – ať už jsou tihle mimozemšťané cokoliv – bude chtít skamarádíčkovat.

Dobrý příběh a brutální pointa dělá s této povídky, zatím nejlepší příběh ve svazku.
Trochu to kazí převzaté hlášky z filmového zpracování Vetřelců Jamese Camerona.

Citát: Mělo by to být legrační, ale nějak na tom nedokázala najít nic zábavného.